fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Hoe zou een ander jou aankleden? Over stijl en een personal shopper…

Je hebt van die mensen, die zien er altijd uit om door een ringetje te halen. Verrassende en hippe outfit, met de perfecte schoenen en tas erbij, haar wat altijd goed zit en toffe matching sieraden. Anderen zien er zo mega casual uit, dat ze zo onder een brug vandaan lijken te rollen. Ook dat is mode ;-). Ik hang er een beetje tussen. Af en toe best leuk, maar nooit helemaal perfect. Als je een stijlicoon zoekt, dan moet je een personal shopper vragen en zeker niet bij mij zijn ;-).

personal shopper

Nieuwe fase, andere stijl

Na de bevalling van Sadé was het tijd voor iets nieuws. Je hebt je een periode rondom die dikke buik gekleed en nu ik deze had ingeruild voor een prachtig meisje, vond ik het tijd om eens iets moois en nieuws voor mezelf te kopen. Ineens had ik behoefte aan een andere stijl…

Lange jurken met bloemen, broeken met flare pijpen (al had ik die na de vorige hype afgezworen ooit weer te dragen) en wijde broeken met print. Het mag wat gewaagder opeens. Niet dat ik mij kleedde als grijze muis, maar opeens heb ik behoefte aan wat meer fun in mijn kledingkast.

personal shopper

Hoe zou een personal shopper jou aankleden?

Naast mijn heldere moment lijkt het mij zo leuk om mezelf eens te laten aankleden door een professionele stylist! Wat zou diegene vinden wat er bij mij past? Heb ik mijn eigen stijl duidelijk voor ogen (op momenten misschien) of kan ik er veel meer uithalen? Ik zou het leuk vinden om mezelf te laten verrassen met een outfit, die ik wellicht zelf niet zou kiezen, maar die dus wel erg leuk staat. Gewoon om te proberen en inspiratie op te doen.

personal shopper

Online make-over!

In de tijd dat ik nog weleens tv keek, tegenwoordig beperk ik mij tot Netflix, vond ik dat soort programma’s ook zo leuk! Mensen die een complete make-over krijgen en opeens de hoofden doen omdraaien met de juiste kleding en een leuk kapsel! Ook leuk om inspiratie op te doen zijn de fashion weeks in de grote steden (New York, Parijs, Milaan, Londen). Dan heb ik het niet per sé over de shows zelf, maar wel het publiek wat daarop afkomt!

Tegenwoordig heb je natuurlijk online ook diverse platformen, waarbij ze persoonlijk gestylde boxen naar je toesturen, zoals de Zalon box van Zalando. Je vult een aantal vragen in en een echte stylist maakt wat sets voor je, waarbij je achteraf en na het passen zelf beslist wat je wilt houden. Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar ik heb zo’n flauw vermoeden dat het grootste deel van de boxen gehouden wordt. Slim ook voor de omzet om zo’n service aan te bieden!

Misschien moet ik zo’n box eens proberen. Gewoon omdat ik de stap naar een echt persoon wat mij face to face gaat adviseren wat prijzig vind (naast het winkelpersoneel uiteraard, dat gaat toch om omzet maken). Zeg nu zelf, dit bedrag kun je ook besteden aan die nieuw outfit!

Heb jij al eens zo’n online personal shopping sessie ervaren? Ik ben erg benieuwd hoe dat was!

Meer mom life verhalen vind je op de blog!

Visuals: Shutterstock