fbpx
Menu
Boeken / Educatief / Kind zijn

Kunst voor kinderen!

Het is maar net hoe je zelf bent ingesteld, maar ik vind creativiteit en kunst belangrijk om mijn kinderen mee te geven. Het is een deel van de algemene ontwikkeling en als dit spelenderwijs kan, dan is dat helemaal fantastisch! Big balloon publishers maakt kunst voor kinderen extra leuk, door een leerzame en crea uitgave…

kunst voor kinderen

Creativiteit en kunst

Zelf kon ik als kind uren knutselen. Op de basisschool liet ik knutsels zien aan de juf, waarna deze als voorbeeld werden gebruikt in de klas voor het volgende knutselproject. Uitslover met je paas knutsel met prikkers, I know! Otis laat ik thuis ook vaak knutselen en hij vindt dit heerlijk. Knippen, plakken, kleuren en weer iets erover heen lijmen. Het hele huis hangt vol met werkjes! Vrij bezig zijn vind ik erg belangrijk om zijn creativiteit te stimuleren. Weinig kleurplaten dus hier en veel materialen zoals verf, ecoline, aquarelkrijt, wasco, viltstiften, gekleurd papier, scharen, linten en van alles wat we kunnen gebruiken om helemaal los te gaan.

kunst voor kinderen

Kunst voor kinderen

Naast het stimuleren van de creativiteit is het natuurlijk ook leuk om kinderen op een andere manier met kunst kennis te laten maken. Big balloon publishers heeft een serie van vier toffe boeken uitgegeven met in de hoofdrol vier bekende Nederlandse schilders! Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Pieter Bruegel en Piet Mondriaan spelen de hoofdrol in hun eigen boek met leuke weetjes. Spelenderwijs leren kinderen over de kunstenaar en hun bekendste werken, maar dit is nog niet alles… Als een echte kunstenaar kunnen zij ook zelf aan de slag gaan met de 3D bouwplaat, achterin ieder boek!

kunst voor kinderen

Kunstproject

Nadat de kinderen dus allemaal leuke dingen te weten zijn gekomen over de kunstenaar, kunnen ze één van zijn meesterwerken namaken in de vorm van een bouwplaat! Super cool toch? Leuk om thuis te doen met de kids en weer eens een leuke variant op een museum. Dit lijkt mij dus ook te gek om op scholen te gebruiken en past ook goed bij een creatieve vorm van leren, zoals ze bijvoorbeeld lesgeven bij Otis op school.

Is dat echt iets voor jouw kleine kunstenaar of vind je het een leuke kadotip? De creatieve werkboeken zijn verkrijgbaar bij onder andere Bol via de onderstaande links.

Meer educatief speelgoed of kinderboeken inspiratie? Je vindt het op de blog!

kunst voor kinderen