fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Waarom ik niet zonder mijn telefoon kan (en dat dramatisch is)

Waar ik als kind gewoon alleen maar buiten speelde en echt onbereikbaar en ‘vrij’ was ga ik nu nergens meer heen zonder mijn telefoon. Ik kan er echt niet van buiten en dat is natuurlijk best triest…

Generatie offline

Oké, ik ga nu even iets heel zacht zeggen (of typen beter gezegd). Mijn bouwjaar is 1982. Dat klinkt inmiddels als de steentijd en dat klopt wel een beetje want toen was alles anders. We aten iedere avond gekookte aardappels, groente en vlees en later kwam er af en toe spaghetti of nasi voorbij. Als wij buiten speelden dan hadden onze ouders geen flauw idee waar we uithingen. We luisterden naar muziek op zelf opgenomen cassettebandjes vanaf de radio en werden boos als daar doorheen gepraat werd. Hadden we kleding of schoenen nodig? Dan gingen we gewoon naar de winkel en als die dicht was dan hadden we pech. Voor een spreekbeurt op school haalden we een boek uit een plek, dat we bibliotheek noemden. Online… internet…  wtf is dat?!

Mijn eerste mobiele telefoon

Op mijn twaalfde ging ik naar de middelbare school en kreeg ik mijn eerste mobiele telefoon. Het was de Pocketline Swing, een blauwe. Tegenwoordig vind je deze alleen nog maar in het museum, vlak naast Rembrandt mocht je ooit op zoek gaan. Deze had het formaat van zo’n pakje bakboter en het gewicht kwam daar ook aardig mee overeen. Toen was dat echt een ding puur voor noodgevallen. Ik stapte nogal eens in de verkeerde bus en anders zou ik nooit meer thuis komen. Als je de weg niet wist, dan moest je het namelijk, schrik niet, gewoon vragen aan iemand op straat!

Generatie online

In een artikel van september 2017 las ik dat we gemiddeld onze smartphone 150 keer per dag gebruiken! Wow, dat is nogal wat! Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet zonder mijn iPhone kan. Ik ga terug als ik hem vergeten ben, want een groot deel van mijn leven zit erin. Mijn e-mail, mijn contacten, mijn notities, to do lijstjes, het weer zodat ik weet wat voor kleding we aantrekken vandaag, de route naar een plek die ik anders nooit had kunnen vinden, het belangrijke nieuws en niet te vergeten mijn camera! Bijzonder eigenlijk dat er zoveel in zo’n klein apparaat past en dat je niet meer zonder kunt in een periode van in mijn geval zo’n twintig jaar. Wat een enorm verschil! Zelf vind ik wel dat ik aardig de balans weet te houden. Dat kon ik van deze moeder niet zeggen…

Welke telefoon?

Zelf ben ik echt een iPhone fan. Ik kijk niet naar de lanceringsevents en ik kijk geen documentaires over onze grote vriend Steve, maar als er een nieuwe telefoon gekocht moet worden, dan kijk ik alleen maar naar de iPhone. Ik heb ook een Apple laptop en Apple tv, dus dan is het allemaal gemakkelijk om aan elkaar te verbinden. Het design vind ik ook echt te gek en de functionaliteit is altijd top! Geen ander merk meer voor mij, kan ik wel zeggen.

iPhone X

Uiteraard snap je dat ik benieuwd was naar de nieuwste iPhone X die binnenkort op de markt komt. Zou het wat voor mij zijn? Online zag ik een bedrag van €1300 voorbij komen. Hemel, daar kun je ook een aardige tweedehands auto voor kopen! Alleen gebruik je je telefoon vaker en langer op een dag gok ik zo, waardoor je het voor jezelf een beetje kunt verantwoorden… Deze telefoon heeft de home knop geskipt en is één en al scherm. Daarbij denk ik gelijk aan de breekbaarheid, maar ze hebben gekozen voor de sterkste glassoort die er is. Face ID was er al in de oudere modellen, maar met deze iPhone kun je door middel van gezichtsherkenning je telefoon ontgrendelen. Welcome to the future! Er zijn ontzettend veel verbeteringen en uitbreidingen aan de camera toegevoegd, waardoor de selfie lovers blijven schieten en je emoji’s zelf verschillende gezichtsuitdrukkingen kunt laten maken! Ook kun je hem draadloos opladen… Interessant allemaal, maar die prijs…. Daar moet ik wel heel veel blogs voor schrijven!

Zou jij gaan voor de iPhone X?