fbpx
Menu
Mama zijn / Zwanger - Bevallen

Die magische eerste nacht met je baby

Van Otis wist ik het nog, maar het was toch een beetje weggezakt. Die eerste nacht met je baby is magisch… Na al die maanden of jaren wachten en als de bevalling achter de rug is, dan valt alles weg en kun je eindelijk kennis maken. Die eerste nacht, in een rustig huis, als iedereen slaapt en jij vol zit met adrenaline. Magisch!

Eindelijk is de baby er!

Ten eerste is daar natuurlijk het moment waar je maanden, zo niet, jaren naar hebt uitgekeken. Jullie hebben een kindje! Na een periode proberen om zwanger te worden is daar het euforische moment dat het dan echt gelukt is. Dan de controles, spannende periode dat nog niemand het mag weten, misschien ook angst dat het fout zal gaan. Dan de voorbereidingen voor de baby: een babykamer, een naam en de eerste kleertjes die de kleine aan gaat krijgen. Je bent er zo mee bezig tot het moment van de bevalling! Als je de bevalling of keizersnede achter de rug hebt valt al die spanning weg. Het is zover, je mag je baby voor het eerst goed bewonderen en knuffelen! Jij zat er dus al die tijd te schoppen in mijn buik! Pure liefde!

eerste nacht met je babyShutterstock – Dmytro Vietrov

De eerste nacht met je baby

Dan komt die eerste nacht eraan… De kraamhulp is weg en het huis is in diepe rust. Daar liggen jullie dan met een klein hoopje geluk. Waarschijnlijk zit je zo vol van de adrenaline dat je niet kunt slapen en alleen maar naar de baby kunt kijken. Ja, hij of zij is er nu ECHT! Sadé werd om 4:47 geboren en de eerste nacht erna leek wel een roes. Mopje in het midden op een groot kussen (nee, dat mag niet) en wij maar kijken of het nog goed ging. Ademt ze nog? Ja, ze ademt nog! Bij Otis lag ik alleen met hem in het ziekenhuis de eerste nacht en ik vond het doodeng. Ik was bang dat als ik in slaap zou vallen, dat ik dan niet op hem kon letten en er iets zou gebeuren. Tja, je haalt je van alles in je hoofd als je vol hormonen zit blijkbaar…

Magisch

Of dat nu je eerste kindje is of nummer vier, volgens mij blijft die eerste nacht zoiets bijzonders! Je zit echt in een roes en de hele wereld lijkt zich af te spelen op de plek waar jullie zijn. Alles wat daarbuiten gebeurt is bijzaak en kun je niet eens verwerken aan informatie. Ik zat ook echt in een bubbel en vond dat heerlijk! Met je gezin, misschien ouders en een kraamhulp in alle rust wennen aan de baby en de nieuwe gezinssamenstelling. Ik moet eerlijk zeggen dat ik na 5 maanden nog steeds aan het wennen ben, maar daarover later meer ;-).

eerste nacht met je babyShutterstock – Tomsickova Tatyana

Genieten van de baby!

Kijken, knuffelen, kusjes geven en dan alles weer van voren af aan. Wat zijn die eerste momenten toch bijzonder. Ik heb ze nog niet zolang geleden voor de tweede keer mogen meemaken en wat zijn die herinneringen waardevol. Al die momenten wil ik zolang mogelijk vasthouden. Ik ben steeds zo bang dat ik bepaalde momenten vergeet. Het gaat zo snel, om maar even een cliché erin te gooien. Voordat ik het wist was mijn Otis 5! Ik probeer dus echt bewust zoveel mogelijk te genieten van alle momenten. Ook als ik moe ben of dingen niet helemaal lekker gaan. Als ik namelijk 80 ben, dan kijk ik terug en denk ik: ‘Dat was de mooiste tijd van mijn leven!’.

Meer mom life en zwangerschappen lees je op de blog.

Visual header: Shutterstock – Jacob Lund