fbpx
Menu
Kindermeubels / Thuis zijn

Creatieve kindermeubels met een design sausje!

Decoratief in de kinderkamer, groot en stimulerend speelgoed, een stoel, een open kastje, een tafel, zelfs een puzzel of hobbeldier! Deze creatieve kindermeubels zijn alles in één!

Kindermeubilair

Meestal is een stoel een stoel en een tafel een tafel. Of zeg ik nu iets geks? In kindermeubilair wordt hier gelukkig al een stuk creatiever mee omgegaan! Eerder schreef ik bijvoorbeeld over deze olifanten set of over deze konijnen stoeltjes, waar je ook mee kunt spelen. Het project wat luistert naar de naam Animaze gaat nóg een stap verder met hun variatie op creatieve kindermeubels…

Animaze

Animaze, een combinatie van de woorden ‘animal’ en ‘amazing’. Hoewel dat goed de lading dekt, vindt ik dat er nog veel meer te vertellen is over deze prachtige serie aan kindermeubels! Voor kinderen en ouders is dit inspiratie ten top! Het zijn meubelstukken waarmee je kunt variëren. Deze objecten hoeven namelijk niet alleen maar op hun pootjes te staan, als je begrijpt wat ik bedoel. Ze zijn onderling te combineren, maar ook losstaand ontzettend leuk. Het is ook speelgoed!

Briljant design wat de creativiteit stimuleert

Deze meubelstukken bestaan uit een houten mal in een organische vorm. Hierin past precies het zachte fantasiedier. Het zijn stoeltjes, speelbeesten, open kastjes, poefjes en een hobbeldier. In combinatie met elkaar kunnen ze zelfs een puzzel zijn of naast elkaar maak je er een bankje of kast met open compartimenten van.

Creatieve kindermeubels

De minimalistische dieren, die vaak alleen ogen hebben, spreken erg tot de verbeelding. De organische vormen stimuleren kinderen om ervan te maken wat ze zelf willen. Deze objecten of meubels zetten de kinderen op een intuïtieve manier aan het denken, wat ik helemaal te gek vind! Daarnaast is het design ook briljant. Zo multifunctioneel in inspirerend!


Wie, wat, waar

Dit prachtige ontwerp komt van het team van Design Libero, een Italiaanse design studio dat werkt vanuit enthousiasme en passie. Deze briljante meubels zijn op dit moment nog niet verkrijgbaar, maar ik verwacht niet dat dit nog lang zal duren. Wel ben ik bang dat je een dikke portemonnaie mee moet nemen…