fbpx
Menu
Babykamer - Kinderkamer / Thuis zijn

Een bijzonder houten kinderbed maakt van het naar bed gaan een feest!

Als moeder van twee energieke kinderen kan ik beamen dat het naar bed gaan soms een heuse uitdaging kan zijn. Wie gaat er als eerste zijn tanden poetsen? Hoe lang mogen we lezen? Aahh, echt niet langer? Ik heb nog trek! Wat voor dag is het vandaag? Toe nou, nog één verhaaltje mam! Kriebel even over mijn rug. Kun je een liedje zingen? Mam, niet slapen, nog een liedje! Ik kan echt niet slapen. Nog één plas dan. Zo kan het wel even doorgaan. Soms mag ik er wat tijd voor uittrekken totdat ze echt werkelijk in slaap zijn. Dat moet toch anders kunnen?

Het leven is een feestje!

Soms liggen dingen voor de hand, maar zit je zelf te dicht op de situatie. Dan zie je het niet meer helder. Wat nu als we er meer een feestje van maken? Ik kwam laatst hele toffe kinderbedden van hout tegen, waarvan ik zelf al blij werd, laat staan mijn kinderen! Het zou zomaar kunnen dat ze dan rennend naar bed gaan! 😉

houten kinderbed
kinderkamer ideeën
houten kindermeubelen

Bijzonder houten kinderbed

Waarom kiezen voor een standaard bed wanneer je kind kan genieten van een echt avontuur? Kinderen zijn dol op avontuur en verbeelding, en een bijzonder kinderbed kan daar perfect op inspelen. Stel je eens voor: een halfhoogslaper met een stoere glijbaan die de overgang van spelen naar slapen naadloos maakt. Terwijl ze naar boven klauteren, bouwen ze al aan hun avonturen en zodra ze in bed belanden, dromen ze verder over nieuwe ontdekkingen. Of wat dacht je van een hoogslaper met een gezellig bedhuisje er bovenop, waar je kind zijn eigen kleine toevluchtsoord kan creëren? Met een dekentje en een paar kussens wordt dit bed al snel het favoriete plekje in huis, waar ze zich veilig en geborgen voelen. Er zijn ook hoogslapers, waarbij er een afgeschermde ruimte onder zit, een veilig en knusse hoek, waar ze hun eigen geheime plek hebben. Een leuke lamp erin, comfortabele kussens op de grond en ze hebben een perfecte chillplek voor overdag, terwijl ze in de avond lekker hoog naar dromenland vertrekken. Nu hoor ik je denken: ‘ Waar heb je deze kinderbedden van hout gevonden?’ Ik doe niet lelijk en deel natuurlijk mijn tip met je! Al deze toffe kinderbedden kwam ik tegen bij Emob!

Naar bed? Ik lig al!

Met zo’n bijzonder bed wordt het naar bed gaan een top moment van de dag voor je kind. Niet langer een strijd om ze in bed te krijgen, maar een vreugdevol moment waar ze naar uitkijken. En geloof me, na een dag vol avonturen en ontdekkingen, vallen ze dankzij deze bijzondere bedden als een blok in slaap. Heb je meer tips nodig om je kleine avonturiers onder zeil te krijgen? Dan heb ik hier 5 tips voor je vanuit het Nederlands Centrum Gezondheidszorg!

Maar niet alleen voor de kinderen zijn deze bedden een feestje. Ook als ouder geniet je van het plezier dat zo’n bijzonder bed met zich meebrengt. Overdag een extra speelmogelijkheid en in de avond een moment waar ze naar uitkijken.  Geen eindeloze discussies meer over bedtijd, maar een gestroomlijnd avondritueel waarin iedereen zijn plekje vindt. Na een dag vol spelen nog een verhaaltje in een tof bed en dan tijd om avonturen te beleven met de oogjes dicht.

tiener kamer

Wil je nog even lachen? Dan brengen de 41 naar bed gaan smoesjes van Otis misschien een herkenbare lach op je gezicht. Meer inspiratie? Bekijk dan deze 10 originele kinderbedden!