fbpx
Menu
Boeken / Kind zijn / Mama zijn / Speen

5 x boeken om van de speen af te komen

Otis zonder speen is een heel project en hierbij kan ik wel wat hulp gebruiken. Ik ging dus op zoek naar boeken om van de speen af te komen!

The Tuttie Diaries

Jullie volgen misschien mijn project The Tuttie Diaries (lees hier deel 1lees hier deel 2) waarin ik jullie meeneem in ons avontuur om Otis van zijn speen af te helpen. Dit is nog niet zo één, twee, drie gebeurd, dus ik grijp alles wat los en vast zit wat ons hierbij kan helpen. Uiteraard zijn er ook aardig wat boeken om van de speen af te komen en vandaag zet ik er vijf voor je op een rij.

5 x boeken om van de speen af te komen

Hugo haas hoeft geen speen meer – Hermien Stellmacher – €12,99

Dit boek heeft flapjes, dus dat is voor kinderen al snel een pluspunt! In dit kartonboek met dikke bladzijden ziet Hugo dat al zijn vrienden geen speen meer hebben, alleen de kleine baby broertjes en zusjes. Samen met mama wil hij het ook wel zonder speentje proberen en samen knutselen ze een doosje, zodat hij toch in de buurt is voor noodgevallen!

Anna gooit haar tutjes weg – Kathleen Amant – €12,95

Anna gaat naar de tandarts en die zegt dat haar tandjes scheef gaan groeien als ze haar speentjes blijft houden. Deze moet ze dus echt weggooien! Anna gooit ze één voor één weg, maar dan wordt het avond en moet ze gaan slapen. Nu mist ze haar speentjes wel heel erg!

Oskar en de spenenastronaut – Marleen Hin – €11,99

Oskar is echt gehecht aan zijn speen, maar op een dag krijgt hij een brief vanaf de maan. De spenenastronaut vraagt om zijn speentje voor de nieuwe baby’s. Oskar wil zijn speentje eigenlijk niet weggeven en vraagt eerst iedereen die hij tegenkomt, wat zij vroeger met hun speen gedaan hebben. Ouders kunnen bij dit boekje zelf de brief van de spenenastronaut downloaden en deze naar hun kind sturen. Hopelijk maakt het indruk!

Ik wil mijn speen – Tony Ross – €7,99

De kleine prinses is telkens haar speen kwijt en zet het dan op een brullen. Iedereen zegt haar dat ze niet op haar speentje moet zuigen, maar ze vindt het veel te lekker. Ze bindt hem om haar nek, zodat ze hem nooit meer kwijt kan raken, maar dan ziet haar even oude neef hem opeens hangen en hij vindt haar speen maar stom. Dan begint ze zich er een beetje voor te schamen…

De Lumies zoeken een speen – Sabine Wisman – €14,95

De Lumies zijn een volkje, ver weg maar ook dichtbij, die kinderen door spannende fases heen helpen. Als ze blij zijn, dan geven ze licht. Dit boekje lees je eerst aan je kindje voor en in het bijgeleverde doosje kun je samen het speentje doen. Het doosje begraaf je samen in de tuin en je kindje geef je het bijgeleverde kado, de lichtgevende sticker als beloning. Nu is het speentje bij de Lumies en geven ze licht! Vergeet alleen niet het doosje in de tuin weg te halen…

Heb jij nog andere boekjes als tip om dit lijstje aan te vullen? Deel ze gerust!