fbpx
Menu
Educatief / Houten speelgoed / Kind zijn

Leerzaam houten speelgoed voor alle leeftijden!

Speelgoed van hout is een duurzame keuze en gaat meerdere generaties mee. Hiernaast kan het ook nog leerzaam zijn! Wordt het nog beter? Ja, want ik zet voor jou dé voorbeelden op een rij van leerzaam houten speelgoed voor verschillende leeftijden! Perfect voor de maand december als je begrijpt wat ik bedoel. 😉

Bewuste keuzes in speelgoed

Van speelgoed hebben we vaak teveel in huis. Speelgoed hoort natuurlijk in een huis van een jong gezin, maar dat betekent niet dat we hier geen bewuste keuzes in kunnen maken! Liever minder en verantwoord speelgoed dan een oneindige keuze aan schreeuwende plastic rommel. De nieuwe webshop Reiger en de Raaf wil het voor jonge gezinnen gemakkelijk maken om in speelgoed een verantwoorde keuze te maken. Hoe? Zij hebben voor ons het vooronderzoek gedaan en hebben alleen de mooiste en leukste items gekozen, die duurzaam zijn en met liefde en passie gemaakt. Speelgoed van mooie en kwalitatieve materialen met een zo klein mogelijke belasting op het milieu. Alles samen op één plek. Ideaal!

leerzaam houten speelgoed

Generatie na generatie

Hier ben ik van het ‘sparen’. Voor Otis heb ik bijvoorbeeld een grote bak aan houten treinbaan onderdelen en accessoires bij elkaar gespaard. Het is duurzaam, want van hout en blijft jarenlang leuk om mee te spelen. Als hij er te groot is, dan hoop ik dat zijn zusje en later hun kinderen er weer veel plezier aan beleven. Voor Sadé ga ik een nieuwe verzameling aanleggen met de prachtige houten items van Raduga Grez (zie de afbeelding hierboven)! Prachtig toch?

Leren met houten speelgoed

Voor mij moet het perfecte speelgoed aan een aantal eisen voldoen. Het moet duurzaam zijn en dan kom je al snel uit bij items van hout. Als dit rondslingert in huis, dan oogt dat toch wat minder als troep, vind je niet? Als het dan ook nog leerzaam speelgoed is, dan heb je natuurlijk een win-win situatie te pakken! Wist je dat je voor verschillende leeftijden mooi houten speelgoed hebt, waarvan ze veel kunnen leren? Ik zet wat mooie voorbeelden van Reiger en de Raaf voor je op een rij!

Leerzaam houten speelgoed voor peuters (1-4 jaar)

Tussen de 1 en 4 jaar oud maken peuters een ontzettende grote ontwikkeling door en groeien ze op alle vlakken! Met dit speelgoed leer je ze spelenderwijs over vormen, verhoudingen, kleuren, sorteren en tellen. Spelenderwijs zoeken ze kleuren bij elkaar, leren ze dezelfde vormen herkennen en weten ze dondersgoed hoeveel koekjes er nog op tafel liggen…

leerzaam houten speelgoed

Leerzaam houten speelgoed voor kleuters (4-5 jaar)

Met een kleuter in huis merk ik dat tellen, rekenen en letters steeds belangrijker worden. Ik krijg regelmatig de mededeling (voorzien van omhoog gestoken vingertjes) dat vier en vier samen acht is, maar vijf en drie ook. Super leuk hoe ze dat zelf ontdekken! Ook letters worden herkent en er worden namen uitgeplozen, want ‘mijn zusje en ik hebben allebei de S hè mama?’. Hoe leuk is het als ze met deze letterbak zelf woordjes kunnen maken en kunnen rekenen met de gekleurde staven uit de telbak?!

leerzaam houten speelgoed

Leerzaam houten speelgoed voor kinderen vanaf 6 jaar

Ook voor de oudere kinderen zijn er toffe items om ze te helpen met bijvoorbeeld het begrijpen van breuken. Super overzichtelijk en door de lengte van de staven realiseren de kinderen zich ook gelijk dat bijvoorbeeld 2/6 gelijk is aan 1/3. Op het bord met de tafels kunnen ze uiteraard onderop spieken of ze het goede antwoord hebben en met de puzzel van Nederland weten ze in een mum van tijd de verschillende provincies te vinden.

leerzaam houten speelgoed

Wist je dat de meeste van de bovenstaande producten ook super betaalbaar zijn (tussen de €10 en €15)? Super dus voor in de zak of onder de boom. Wil je zelf even lekker neuzen of er iets bij zit voor je kids? Neem dan vooral even een kijkje in de webshop!

Meer inspiratie nodig voor speelgoed van hout óf educatief speelgoed? Je vindt het op de blog!