fbpx
Menu
Houten speelgoed / Kind zijn / Spellen

Houten spellen vanaf 3 jaar oud!

Een spelletje spelen met een driejarige? Dat kan prima! Met deze duurzame en houten spellen vanaf 3 jaar oud, steel je de show en steken de kinderen er ook nog iets van op. Een super leuke kadotip voor een verjaardag!

Houten speelgoed

Ik vind het wel belangrijk om een beetje duurzaam bezig te zijn. Niet dat er hier geen plastic speelgoed in huis aanwezig is ofzo. Wij hebben ook gewoon Duplo en Playmobil. Toch is het fijn als iets van een duurzaam materiaal, zoals hout is. Onverwoestbaar en het gaat met gemak meerdere rondes mee! Ik betaal liever iets meer dan dat ik iets moet weggooien, omdat iemand erop gestaan heeft en het stuk gegaan is.

spellen vanaf 3 jaar

Houten spellen vanaf 3 jaar oud!

Het is natuurlijk super leuk om samen spelletjes te doen en waarom zou je hier niet vroeg mee beginnen? Er zijn namelijk zat leuke opties voor kleine mensjes, waarmee ze ook nog bepaalde vaardigheden leren ontwikkelen. Win win toch? Door een spelletje te spelen leren de kleintjes zich te concentreren, al is het maar voor een beperkte tijd én ze leren dat ze zich aan bepaalde regels moeten houden. Je kunt winnen en verliezen, wat natuurlijk ook een belangrijke les is voor later.

spellen vanaf 3 jaar

Bingo spel vanaf 3 jaar

Het merk Djeco heeft een superleuke variatie op het bekende bingo spel bedacht, waarbij je geen papieren briefje met nummers hebt, maar een houten dierenpuzzel én een houten dobbelsteen met kleurtjes. Gooi met de dobbelsteen en kun je een puzzelstukje in die kleur op je puzzelplankje leggen? Dan heb je geluk!

Memory spel vanaf 3 jaar

Ook dit spel is weer uitgevoerd in het hout, waardoor ik het extra mooi vind. Iedereen krijgt een boodschappenlijstje met 4 boodschappen erop en uit elk winkeltje moet je een boodschap halen, om je lijst mee aan te vullen. Let echter goed op, want de boodschappen leggen in de winkel bedekt, dus probeer de juiste schijf om te draaien. Je kunt het natuurlijk ook onthouden als een ander één van jouw boodschappen heeft omgedraaid. Onthouden en boodschappen doen dus!

spellen vanaf 3 jaar

Houten spellen kopen

Samen spelen is dus niet alleen leuk en leerzaam, maar kan ook nog duurzaam zijn! Je schaft ze met gemak aan in de Nederlandse webshop PSikhouvanjou en betaald €14,95 voor het memory spel en €16,95 voor de bingo. Een leuke kadotip!

Meer houten speelgoed óf spelletjes inspiratie? Neem gerust een kijkje op de blog!