fbpx
Menu
Feest - Verjaardag / Mama zijn / School / Thuis zijn

Hoe overleef ik een kinderfeestje? (+ tips)

Otis zijn eerste kinderfeestje, het leek mij eigenlijk wel leuk! Totdat ik vriendinnen hoorde praten over slagroom tegen de muren en het hele huis wat afgebroken werd… Ik kreeg goede adviezen en pep-talks en moet hier mijn eigen draai aan geven. Hoe overleef ik een kinderfeestje? (+ tips)

Kinderfeestjes vroeger

Kinderfeestjes zijn niet meer wat het vroeger was. Ik kan mij herinneren, dat we zeker de eerste jaren thuis kettingen regen van dropveters met nibb-it chipjes, tenten bouwden in de woonkamer en dat mijn vader ons oneindig van stoel naar stoel slingerde. Dat was fantastisch! We aten patatjes, zongen liedjes en in mijn hoofd was het helemaal niet zo stressvol (als kind dan).

help kinderfeestjeShutterstock – Photographee.eu

Kinderfeestjes nu

Tegenwoordig zijn het hele uitjes. Naar de bioscoop, naar Monkey Town, zelfs naar het zwembad (ik krijg al rode vlekken in mijn nek bij het idee). Soms zijn er zelfs hele thema’s aan verbonden en lijken het wel kleine Hollywood sterren die met applaus over de rode loper, compleet met dik koord en een afzetpaaltje hier en daar worden ontvangen. Excuse me?! Ik moet nog even wennen geloof ik.

Hoe overleef ik een kinderfeestje? (+ tips)

Ik sprak vriendinnen die mij even wat inzichten gaven over kinderfeestjes:

 1. Buiten de deur
  Wat je ook doet, blijf NOOIT thuis als je wil dat je huis in tact blijft. Aha, nou vanuit dat opzicht begrijp ik het Monkey town verhaal wel dan…
 2. Geen slagroom
  Het leek mij leuk om eerst thuis cakejes te versieren… Dit werd mij ten strengste afgeraden door mijn nicht, (die nu nog de muren aan het overschilderen is).
 3. Veel mogelijkheden of variatie
  Heb je een leuke activiteit of een spel bedacht, waarvan je denkt dat ze wel even zoet zijn? Bedenk er dan nog maar drie, want het schijnt dat ze soms met 20 minuten er helemaal klaar mee zijn en je vragen ‘wat we nu gaan doen’. Terwijl jij dacht ze een uur bezig te houden met knutselen van armbandjes of een monstermasker.
 4. Laat het niet te lang duren
  Of je moet de rest van de week vrij genomen hebben om vervolgens 3 dagen in stilte retraite te gaan, dan kun je ze gewoon laten blijven voor het eten.

kinderpartijtjeShutterstock – ESB Professional

Otis zijn kinderfeestje: Plan de campagne

Ik zal eerlijk zijn, het eerste schooljaar heb ik het een beetje gelaten en er nooit meer wat over gezegd. Dat werkte prima, maar dit jaar moet ik er toch aan geloven. Ik dacht aan de tips en kwam er niet helemaal uit. Opeens had ik het!

Otis is half februari jarig, dus niet echt gegarandeerd goed weer. Daar ging mijn idee van thuis cakejes versieren, gevolgd door een speurtocht hier door de buurt en het park. Ik was wat huiverig geworden door de adviezen, dus wilde mezelf voor dit eerste kinderfeestje wat meer indekken. Weet je wat het gaat worden?

Ik ga de weerberichten in de gaten houden en de eerste de beste mooie woensdagmiddag, laat ik de kinderen die Otis uitnodigt afzetten bij de grote speeltuin hier in de buurt. We betalen een kleine entree, neem een tas mee met wat cakejes of taart, drinken en snoepjes en ze kunnen helemaal los gaan voor een paar uur! Als back-up verzin nog een kleine speurtocht die ik achter de hand houd en als je mij zoekt, dan zit ik in het zonnetje! Te chillen op de eerste kinderverjaardag! Hoe overleef ik een kinderfeestje? Nou, zo dus! Beter kan niet toch?

Inspiratie nodig voor traktaties? Of ideëen voor kado’s? Je vindt het op de blog!

Header afbeelding: Shutterstock – Rawpixel.com