fbpx
Menu
Intelligente lockdown / Mama zijn

Verrassen met een kaartje in deze rare tijd!

Dat we deze rare tijd meemaken is nogal wat. Dat had je toch niet kunnen verzinnen, het lijkt wel een film soms. Alles heeft gelukkig zijn positieve kanten en die zie ik ook zeker! Dat neemt niet weg dat er ook wat moeilijke kanten aan deze tijd zitten. Gelukkig kunnen we de mensen die we missen af en toe verrassen met een kaartje, tekening of lekkere maaltijd, om te laten weten dat we aan ze denken.

Intelligente lockdown

Nu ik dit schrijf gaan we de 7e week van de intelligente lockdown in. Dat betekent dus dat als je schoolgaande kinderen hebt dat dit langer is dan de zomervakantie! Het was even een verandering, maar ik denk dat iedereen nu wel zijn draai gevonden heeft, dat hoop ik althans. Inmiddels is er een uitzicht op opengaande scholen binnenkort en of je je kinderen dan naar school laat gaan of niet, lijkt dit wel weer een voorzichtige stap richting hoe het was. We gaan de ontwikkelingen zien, maar ik vind het nog best spannend!

facetime tijdens corona

Mensen missen

Iedereen die zich aan de voorgeschreven regels houdt van de overheid moet in deze tijd in de ene of andere vorm mensen missen. Ook al kun je elkaar zien door te zwaaien voor het raam, even te kletsen over de schutting of een tekening door de brievenbus te gooien, toch is het anders. Je kunt elkaar niet knuffelen of contact zoeken en nu valt het pas op hoe normaal dat eigenlijk is met de mensen die dichtbij je staan.

Verrassen met een kaartje

Hier vragen de kinderen veel naar opa en oma, mijn ouders. We komen daar altijd ieder weekend wel een keer en mijn vader haalt Otis ook een dag uit school op en gaat met hem naar judo. Nu is er gelukkig Facetime, kun je elkaar foto’s sturen, tekeningen of knutsels maken, lekker samen een taart bakken om voor de deur te zetten, avondeten brengen, we hebben het allemaal bijna wel gehad. Dat is natuurlijk normaal als je dichtbij elkaar woont. Als er wat meer afstand tussen zit, is dat toch lastiger. Je hebt niet de tijd om onderweg naar de supermarkt, daarna even langs te fietsen of even te zwaaien. Dan is iemand verrassen met een kaartje natuurlijk super leuk!

afstand tijdens corona

Opa en oma

Wij maakten een set kaarten, waarvan we er natuurlijk ook één naar opa en oma stuurden. Een klein gebaar, maar met een erg belangrijke boodschap: we missen jullie! Wij maakten deze set aan bij Tadaaz, waar je een toffe set van 8 ‘stay happy’ kaarten zelf kunt personaliseren. Wat denk je? Je betaalt alleen de verzendkosten van €3,95! Voor dat bedrag maak je dus acht mensen blij. Leuk toch? Voeg je eigen foto’s toe, pas de tekst aan en gaan!

Stuur je liever een persoonlijk kado? Dan heb ik wat leuks voor je! Tot en met 7 juni 2020 krijg je een korting van 10% op alle gepersonaliseerde kado’s (met een waarde vanaf €15) met code: OHYEAHBABY10!

Wat doen jullie om de mensen die jullie moeten missen te verrassen? Laat het mij weten!

Meer over de intelligente lockdown of kaartjes om te versturen? Je vindt het op de blog!