fbpx
Menu
Kind zijn / Sporten

Zwemmen met een peuter

Het was een zondag en het regende. Een goede gelegenheid om het zwembad op te zoeken met mijn peuter. Alleen brengt zwemmen met een peuter je soms in ongemakkelijke situaties…

Omkleden

Hoera! Het zwembad wat ik had uitgezocht had ruime gezinshokken! Een kwart vierkante meter om je gezamenlijk uit- en om te kleden kan namelijk best een uitdaging zijn met een enthousiast baasje. Ik schets je even een beeld voor ogen… Ik hinkelend met mijn grote teen in mijn ondergoed, terwijl een blije Otis al omgekleed en wel onder het hokje door probeert weg te kruipen. In een groot hok is dat dus verder hinkelen en aan de enkeltjes terug sleuren dan maar. Mijn smetvrees begint op te borrelen, maar ik probeer het te negeren met het idee aan 50 liter chloor straks in het zwembadwater.

Zwemmen met een peuter!

Zwemmen met een kleine is natuurlijk fantastisch! Het bad waar wij waren is ideaal voor peuters, want het heeft een laag peuterbad, compleet met grote bollen op de vloer die grote stralen water door de lucht sproeien! Er is een mini glijbaan als olifant, maar ook een ‘grote’ die leuk en veilig is voor alle leeftijden! Rechtop zittend met Otis op schoot was dit een groot succes en meneer commandeerde mij het hele zwembad door! Normaal heeft commanderen een negatieve associatie, maar in dit geval vond ik het te gek. Een teken dat hij het prima naar zijn zin had!

Waterspeelgoed

Af en toe doe ik dingen in mijn leven met de beste bedoelingen, maar pakken ze niet zo goed uit. Dit was het perfecte voorbeeld van zo’n niet doordachte actie. Ik had bedacht dat het leuk was om waterspeelgoed mee te nemen. Halverwege trok ik schuimrubberen staven uit mijn tas, waarmee je eerst water opslurpt, om het vervolgens meters ver weg te schieten. Erg leuk voor de ‘bestuurder’, maar voor de rest van de bezoekers iets minder. Vooral degene die net opgedroogd een patatje zaten te eten… Sorry nogmaals! Oké, misschien nog een keer van de glijbaan! (afleidingsmanouvre voor het kind)

Bubbelbad = einde oefening

Ik geef je een tip wat van toepassing is voor ieder zwembad bezoek. Als je het bubbelbad in geweest bent is alles daarna niet leuk meer, dus stel dit zo lang mogelijk uit. Na een heerlijk momentje gaarkoken in het bubbelbad is daarna alles koud. Ook voor je kleintje, die al snel met blauw en bibberend onderlipje al rillend tegen je aankruipt. Tijd om naar de douches te gaan.

Omkleden 2.0

You are so lucky! Er mag weer omgekleed worden, maar nu nat! Ik krijg overal de kriebels van die zwembadvloeren, compleet met plakkende haren van mensen op de vloer en het idee dat je met blote voeten loopt, waar anderen met schoenen aan hebben gelopen. GED-VER-DEMME! Non-stop de afweging of je binnen 3 seconden je voet kunt afdrogen en een sok kunt aandoen, of dat je je kind aan zijn been terug het hok in moet slepen. Of met iedere hand één natuurlijk… Mijn smetvrees draait overuren, maar ik kan er niet veel aan veranderen. Je raadt vast al wat wij als eerste gaan doen als we thuis komen? Precies, samen onder de douche!

Op zoek naar nog zo’n goed idee voor een regenachtige zondag? Wat dacht je van het Nijntje museum!