fbpx
Menu
Educatief / Kind zijn

Spelend leren vanaf 6 jaar en ouder!

We hebben al veel blogs geschreven over educatieve producten. Soms over werkboekjes met leuke opdrachten, soms over het voorbereiden op de basisschool en een andere keer over leerzaam babyspeelgoed. Deze keer is de groep van 6 jaar en ouder aan de beurt en het duurt niet lang meer of Otis behoort tot deze groep! Spelend leren vanaf 6 jaar en ouder: enkele toffe tips!

Spelend leren vanaf 6 jaar

Kinderen spelen nu eenmaal en dat is natuurlijk prima, maar mochten ze dan tegelijkertijd zich ontwikkelen en er iets van opsteken, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen! Speelgoed mag van mij uitdagen, de kinderen prikkelen en hun koppie laten werken. Dat is voor de kinderen toch ook veel leuker? Ik zet drie toffe producten voor je op een rij!

1. Gravitrax: Creativiteit en inzicht door middel van zwaartekracht

Dit is een ontzettend tof product, wat ik kort geleden ontdekte. Genomineerd tot speelgoed van het jaar en dat begrijp ik volkomen! Zo’n product wat je eindeloos kunt uitbreiden en wat dus steeds leuker wordt, naar mate de collectie of verzameling groeit. Maar wat is het? Het is een interactief bouwsysteem, waarbij je met magnetische kogels, keer op keer opnieuw een baan kunt bouwen. Je leert over zwaartekracht, het aantrekken en afstoten van magneten en kinetica: de reden van beweging. Er zijn verschillende elementen, waarbij je de magnetische kogels door de baan kunt laten bewegen, kunt variëren in snelheid, spelen met tunnels, liftjes, loopings, lanceer foefjes, draaisystemen en zelfs een mini trampoline! Laat ze maar proberen, bouwen en uittesten of die kogel door de baan heen komt. Stiekem ook leuk voor jou om mee te doen…

gravitrax
Gravitrax – Startersset vanaf €52,99 en uitbreidingssets vanaf €10,99

2. Cubissimo: de hersenkraker voor kinderen

Dit is een tof spel van hout, afkomstig van het Franse merk Djeco. Het eerste waarbij ik aan dacht, toen ik dit zag was het spel Tetris! Wie is er niet groot mee geworden? Dit is een hele leuke combinatie van Tetris en de Rubix kubus, maar dan anders. Het spel bestaat uit 7 houten blokken die samen een vierkante kubus vormen. Je trekt een kaart en legt de blokken op deze manier neer. Met de overgebleven blokken moet je de kubus afmaken. Er is maar één oplossing. De 30 kaarten hebben drie verschillende niveau’s, dus voor iedereen is er een uitdaging! Je kunt het alleen spelen, maar natuurlijk ook ’tegen’ elkaar als je de tijd opneemt wie het snelste de puzzel oplost. Laat die hersens maar kraken!

cubissimo djecoDjeco – Cubissimo €19,99

3. Code & Go Robotmuis: coderen voor kids

Leren coderen is een eitje met dit spel! Het doel is om de muis via een bepaalde route naar de kaas te leiden. Leidt de muis door het doolhof en onder tunnels door, zodat hij de juiste weg kan vinden, door middel van de codeerkaarten. Hiermee kan de muis verschillende activiteiten uitvoeren, zoals vooruit of achteruit gaan, een geluid maken, links en rechtsaf slaan, objecten detecteren en vermijden. Er zit een wiskundespel bij, waarmee cijfers herkent worden en waarmee ze simpele sommen kunnen oplossen. Door het spel leren de kids plannen, visualiseren en stimuleren ze het probleemoplossend vermogen. Super tof natuurlijk en coderen lijkt mij voor de toekomst van steeds grotere waarde.

coderen leren

Code & Go Robotmuis – vanaf €79,95

Heb jij nog toffe aanvullingen voor spelend leren vanaf 6 jaar? Deel ze gerust!

Meer tips voor educatief speelgoed vind je op de blog!