fbpx
Menu
Mama zijn / Zwanger - Bevallen

Zwanger zonder zwangerschapskleding: mijn 8 tips

Zwanger zijn en geen gehele nieuwe garderobe hoeven aanschaffen voor dikke buiken? Het kan! Je moet dan wel een beetje geluk hebben én aan de slag gaan met mijn tips! Zwanger zonder zwangerschapskleding: Hoe doet ze dat?

Mijn situatie

Nu heb ik geen buik, waarvan ze vragen of er misschien twee inzitten. Dat scheelt natuurlijk. Sommige zwangerschappen, daar kun je bijna niet tegenop. Of beter gezegd: dan ontkom je niet aan zwangerschapskleding. Dan heb ik ook nog het geluk, dat ik twee keer in de zomer zwanger ben. Nou ja, de eerste keer was het winter, maar woonde ik in Dubai, een zomerklimaat dus. Toch mag dat de pret niet drukken, want ik denk dat je ook in de winter een heel eind kunt komen!

zwanger zonder zwangerschapskleding

Waarom geen zwangerschapskleding?

Het is niet dat ik het niet wil, maar ik vind het nu eenmaal praktischer om kleding te hebben waar ik later ook nog wat aan heb. Veel van wat ik nu draag komt uit mijn eigen collectie en is dus geen zwangerschapsmode, dat draag ik ook ‘zonder buik’. Het lijkt misschien lastig, maar dat is het niet!

Mijn tips: Zwanger zonder zwangerschapskleding

Ik zit nu ik dit schrijf op de 33 weken, dus ik ben er nog niet. Toch weet ik zeker dat ik geen zwangerschapskleding meer hoef te kopen en dat ik het ga redden met wat ik nu in de kast heb liggen. Nieuwsgierig geworden? Here we go!

zwanger zonder zwangerschapskleding

8 Tips: Zwanger zonder zwangerschapskleding

 1. Maxi rokken

  Deze staan niet alleen super tof in de zomer, maar kun je ook lekker onder je buik dragen!

 2. Maatje groter

  Van de basis topjes, hemdjes en shirtjes draag ik nu een maatje groter. er moet namelijk een buik in, dus anders wordt het zo kort.

 3. Tricot / Jersey / Stretch

  Veel van wat ik draag is van tricot. Deze stof bevat stretch, waardoor ik nog prima kan rondlopen in lange hemdjes, shirtjes, kokerrokken (onder de buik) in verschillende lengtes en zelfs stretch jurken!

 4. Maxi jurken

  Let op, ze moeten geen elastiek in de taille hebben en uiteraard stretch in de stof hebben zitten of recht vallen. Maxi jurken zitten heerlijk in de zomer, lekker luchtig. Een riempje of toffe shawl onder je borst en je bent ready to go!

 5. Elastiek door je knoopsgat

  Even afwachten hoe lang je deze kunt gebruiken. Tijdens mijn zwangerschap van Otis gebruikte ik deze truuk tot het einde, maar deze keer zit het met 33 weken al niet zo lekker meer. Toch deel ik deze tip van Flip: neem een haarelastiek en doe deze om de knoop van je broek. haal de elastiek door het knoopsgat en draai hem weer om je knoop heen. Door wat extra draaien hier en daar krijg je hem wat strakker. Voor mij een ideale tip om broeken langer aan te kunnen.

  zwanger zonder zwangerschapskleding

 6. Boyfriend jeans

  Heb je en boyfriend en heeft hij een jeans? Stoer een baggy exemplaar en het zit nog eens heerlijk ook!

 7. Vesten en jasjes

  Vesten en jasjes kun je gewoon open blijven dragen. Ze hoeven namelijk niet dicht en zo kom je de koudere dagen of misschien zelfs de winter wel door. Investeren in een paar toffe grof gebreide vesten, die je na je zwangerschap ook nog kunt dragen is slim. Blousjes knoop je lekker dicht boven je buik en met een hoge en rekbare kokerrok eronder zie je er prachtig én representatief uit! Perfect voor een feestje of zakelijke meeting.

 8. Omslag broeken

  Ik heb een aantal broeken met een omslag in de taille. Dit zijn broeken die van boven los zitten met wat toffe plooien onder de band en bij de kuiten strakker. Deze zijn ideaal als je zwanger bent! Je kunt ze namelijk lager dragen en knopen net hoe het lekker zit. Perfect en ook super cool na je zwangerschap!

Zo kom ik mijn zwangerschap dus door zonder een complete nieuwe garderobe aan te schaffen! Heb jij nog handige tips ter aanvulling? Deel ze gerust onder deze blog of op Facebook!

Meer zwangerschaps- en bevallingsblogs? Check de blog!

Visuals: Shutterstock

zwanger zonder zwangerschapskleding