fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Mijn kind is gek op honden aaien (ook hele enge)

Otis is gek op honden aaien en vindt ze allemaal even lief. Van de kleinste, valse, grommende frutsel tot de grootste zachtaardige lobbes. Alleen heeft hij totaal geen idee of die honden daar wel op zitten te wachten…

Huisdieren

Laten we bij het begin beginnen. Alle beesten zijn leuk en lief. Ook al schrik ik soms van grote rennende spinnen, zou ik echt gaan huilen van een slang in de toiletpot en krijg ik de kriebels van schorpioenen. Misschien moet ik het anders zeggen: alle huisdieren zijn leuk en lief. Ook al vind mama zelf ze soms best eng, vooral als het om honden gaat…

Blaffende honden bijten niet

Er is vroeger ooit iets misgegaan. Iets met grote, blaffende honden die tegen mij aansprongen als klein meisje. Het spreekwoord is misschien dat blaffende honden niet bijten, maar ze kunnen je wel bang maken! Nog steeds ben ik geen groot fan van honden. Ze zijn heus lief, maar ik hoef ze niet per se te aaien ofzo en tegen mij aanspringen wordt ik ook niet blij van. Otis deelt mij mening totaal niet en doet vaak het tegenovergestelde…

Honden aaien

Kinderen zien geen gevaar zeggen ze vaak en de mijne zeker niet! Al komt daar een grommende spierbonk van 1.20 m hoog aangelopen met een agressieve blik, dan reageert mijn Otis met: ‘Aaaahhh kijk mama, hondje!’. Hij wil ze het liefst allemaal aaien, hoe klein en cute of groot en (in mijn ogen) eng ze ook zijn.

Drillen: vragen voordat je aait

Omdat ik het zelf echt helemaal niks vind dat hij iedere hond wil aaien, heb ik hem inmiddels ‘gedrilt’ om altijd eerst aan het baasje te vragen of hij het hondje mag aaien. Onder het mom dat deze hondjes het misschien helemaal niet leuk vinden om geaaid te worden. Dat scheelt al een hoop moet ik zeggen. Soms probeer ik een andere route of steek ik zelfs over als ik een (in mijn ogen) gevaarlijk exemplaar zie aankomen in de verte.

Geen risico

We gaan vaak naar het bos of de duinen en daar lopen veel honden natuurlijk los. Exemplaren die hard komen aangerend en waarbij ik niet kan plaatsen wat hun stemming is, hebben aan mij een verkeerde. Ik til mijn kind dan namelijk op, want ik weet niet wat die honden van plan zijn. De baasjes zeggen vaak: je hoeft hem niet op te tillen hoor, dat werkt juist averechts. Dit zeggen ze dan terwijl HUN hond tegen mij aanspringt. Nou, ik heb daar geen boodschap aan en neem geen risico met mijn kind. Honden moeten goed opgevoed worden en ik kan niet altijd inschatten of dat het geval is. Het blijven dieren en ik moet er niet aan denken dat mijn kind gebeten wordt, met alle gevolgen van dien.

Otis de dierenvriend

Hondenliefhebbers zullen mij misschien stom vinden of een aansteller. Dat vind ik gelukkig helemaal niet erg. De meeste honden vind ik echt leuk en lief, maar van sommige honden krijg ik geen hoogte. Dan neem ik het zekere voor het onzekere, want mijn kind is mijn alles. Ik vind het super dat Otis zo gek is op honden, maar hij moet ook leren dat niet alle honden op zijn enthousiasme zitten te wachten en dat honden soms wel kunnen bijten. Daarom moet hij van mij altijd aan het baasje vragen of hij mag aaien en dat werkt prima! Als mama het eng vind, dan til ik hem gewoon opeens spontaan op voor een knuffel ;-).

Eerder schreef ik een blog over de enige puppy die hier voorlopig in huis komt ;-).

Visuals: Shutterstock