fbpx
Menu

Otis en ik hebben een plakband. Soms is dat heerlijk en dubbelzijdig plakband. Op andere momenten is dat wat onhandiger en enkelzijdig hardnekkig plakband…

Dubbel versus enkel
Bij dubbelzijdig kunnen we ons allemaal wel wat bij voorstellen. Heerlijk samen knuffelen, samen boekjes lezen, echt quality time. Echter zijn er ook momenten waarop ik bijvoorbeeld toch echt even in de keuken voedsel moet voorbereiden, mijn gezicht erop moet tekenen in de badkamer en ja, ook ik ga wel eens naar het toilet! Niet dat Otis daar een boodschap aan heeft, laat staan dat hij het nut inziet van ‘iets’ wat op dat moment belangrijker is dan hijzelf.

Commando pinkelen
Zo komt het geregeld voor dat ik een broodje sta te smeren met een gillende Otis die aan mijn been vastgeklampt zit als een aapje en waar ik normaal met 5 minuten (max 8) echt wel klaar ben met mijn make-up en haar kan het soms zomaar een half uur duren. Meneer wil opgetild worden en commandeert mij dan met zijn vingertje in de richting waar ik heen moet lopen. Hij zegt nog net niet ‘zitten, nu!’ maar ik begrijp gelijk dat hij wil dat ik bij hem al kneuterend en kroelend op de bank kom zitten onder het genot van Brandweerman Sam. Ik zou zelf ook niets liever willen, maar er moeten soms helaas gewoon dingen gedaan worden in het leven van een volwassene. Ik leg het uit, op verschillende manieren, maar het mag niet baten.

Peuter activiteiten in de badkamer
Erger is het nog als hij steeds de badkamer in komt. Daar zijn namelijk diverse peuter-activiteiten beschikbaar. Als je op de wc klimt, dan kun je namelijk net aan bij de knopjes van de vloerverwarming. Knopjes zijn natuurlijk de bom, als hij maar ergens op kan drukken. Uiteraard zit ik weer braaf met kind op schoot, zodat hij de knopjes kan besturen, omdat ik bang ben dat hij zijn nek breekt als hij van die wc afdonderd. Activiteit twee is het kastje. In het enige kastje wat hij openkrijgt staat….inderdaad niets. Ik heb gewoon lege kasten voor mijn kind, jawel! Om hem te ‘verrassen’ ligt er steeds iets anders voor hem in. Een nieuwe tandenborstel in de verpakking, een tube kindertandpasta of een badspeeltje. Dat kan er dan 20 keer in en uit, zodat ik in die tijd snel mijn eyeliner kan doen. Nog een leuke activiteit is de wc-rol. Je raadt het al, geef er een slinger aan en verstop je in het wc papier. Wat een leuk idee Otis… zucht.

Verdachte stilte is nooit goed
Vandaag moest ik echt even ‘in peace’ mijn haren kammen en heb ik heb even voor 1 minuut de deur dichtgedaan. Het was verdacht rustig en jawel, meneer stond bovenop tafel (wat dus niet mag, even voor de duidelijkheid) met de afstandsbediening in zijn hand (die ik daar expres buiten peuterbereik heb gelegd). Ach, we zijn klaar, snel weer dubbelzijdig plakken!

plakband