fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Vrouwen achter het stuur…

Het is natuurlijk een inkoppertje: grappen maken over vrouwen en auto rijden. Mannen zijn er als de kippen bij als er een grap gemaakt kan worden over vrouwen achter het stuur. ‘Het zal wel een vrouw zijn…’ is dan ook een welbekende uitspraak. Zelf vind ik uiteraard dat ik prima kan autorijden!

Fileparkeren

Fileparkeren is voor mij geen probleem. Als ik soms twijfel of mijn mommy-xl-stationbak er wel tussen past, dan krijg ik het altijd voor elkaar. Zonder 20 x steken ook nog. Als er weleens een man bij mij in de auto zit, dan krijg ik daar standaard complimenten over. 1-0 voor mij! Een tijdje geleden had ik een hele leuke meeting in Rotterdam. Ik kom heus wel eens verder als een straal van 25 km rondom huis, maar Rotterdam daar kom ik niet wekelijks. Guess what? Ik ging met de auto!

Mini-periferique

Na een vervelende snelweg (van 130 km per uur, naar 100 km per uur, naar 120 km per uur, naar toch weer 100 km per uur, zucht: make up your mind!) kwam ik op een randweg terecht. Deze had wel lichtelijk iets weg van de periferique… Voor degene die weleens met de auto door Parijs gereden zijn, you know what I mean. Volle bak, mega druk en na iedere 5 meter een stoplicht. Geen super grote verrassing, maar ik zou het nét aan redden qua tijd, waardoor ik nu lichtelijk in de stress schoot. Ook al ben ik een kwartier van tevoren klaar, toch presteer ik het dan om nog even ‘iets kleins’ te gaan doen, waardoor ik net te laat van huis weg ga. Grrrrr…. Vrouwen en op tijd weggaan: 1-1.

‘Ga hier rechts!’

Toen ik er bijna was, voelde ik mij net die oude mensen uit de reclame: ‘Ga hier rechts’ en dan compleet een heg inrijden… Dat had ik dus met een park wat niet helemaal de bedoeling was. Ik was er wel echt dicht in de buurt, dus een stuk verderop parkeren dan maar, aan de rand van dat park.

Kaartlezen

Mijn afspraak was in het park en precies op het moment dat ik er moest zijn stond ik aan de rand van het park. Welke kant op, het linker- of rechterpad? In godsnaam Clau, kijk voortaan gewoon gelijk op Google maps in plaats van je gevoel te volgen. Je raadt het al, ik koos het verkeerde pad, waardoor ik uiteindelijk het hele stuk terug moest lopen om vervolgens het andere pad te kiezen. Vrouwen en richtingsgevoel? Ik spreek voor mezelf: 1-2.

Vrouwen achter het stuur

Als ik naar mezelf kijk dan is de conclusie duidelijk. Ik kan prima rijden! Alleen op tijd weggaan en richtingsgevoel, daar kan nog wat aan gewerkt worden… Zou het toeval zijn dat ik tijdens die meeting alsnog als eerste aankwam en er nog tien andere vrouwen na mij binnen kwamen druppelen? Geen commentaar!