fbpx
Menu
Erop uit / Mama zijn

4 redenen waarom je een weekend weg met je gezin noodzakelijk is ;-)

Een weekendje weg met je gezin vind ik altijd zo ontzettend leuk! Toch komt het er vaak niet van. Als ik een leuk plekje zie, dan moet ik direct gaan plannen, anders vergeet ik het. In het dagelijks leven vliegen de weken voorbij, maar wij hebben een goed voornemen dit jaar…

Waarom een weekend weg met je gezin vaker moet gebeuren

Af en toe een weekendje weg met je gezin is heerlijk! Iedereen doet het weleens neem ik aan en wij hebben ons voorgenomen om het dit jaar wat vaker te gaan doen. Het is zo fijn altijd en dan neem je je voor om direct weer wat te plannen. Misschien ligt het aan ons, maar dat kan soms nog wel even duren. Eenmaal weer terug in het normale leven vliegen de weken voorbij.

weekend weg met je gezin

4 redenen om vaker een weekend met je gezin weg te gaan

Je hebt natuurlijk helemaal geen redenen nodig om wat leuks te gaan doen, maar mocht je twijfelen… Dan heb ik mijn belangrijkste 4 argumenten om dit jaar vaker weg te gaan voor je op een rij gezet. Wellicht herkenbaar!

1. Quality time

Hoe fijn is het om echt even alleen met het gezin te zijn. Uiteraard doen jullie thuis in de weekenden ook leuke dingen als gezin, maar vaak zal dit in de buurt zijn of op plekken waar jullie al vaker geweest zijn. Wat je doet maakt eigenlijk niet uit, als je maar lekker tijd samen doorbrengt. Misschien ontbijten jullie buiten  op het terras van jullie huisje, rennen jullie rond tijdens een potje tikkertje, bezoeken jullie een dierenpark of museum of koken jullie het lievelingsgerecht wat er thuis nooit van komt. Weet je wat het mooie is? Je HOEFT niets! Doen waar je zin in hebt, dat is pas écht vakantie!

weekend weg met je gezin

2. Me time

Al die klusjes die je thuis hebt, die laat je ook lekker thuis. Tijdens een weekendje weg ligt er geen berg schoon wasgoed wat nog opgevouwen moet worden, er hoeven geen gaatjes geboord te worden in de kinderkamer om eindelijk die posters op te hangen en de stofzuiger? See you later! Geen klusjes betekent meer tijd voor elkaar, maar ook tijd voor jezelf! Eindelijk eens dat boek lezen, wat mediteren of die goede documentaire kijken waar je zo benieuwd naar bent! Yes!

3. Andere omgeving werkt verfrissend

Het is heerlijk om eens op een andere plek te komen waar alles nieuw is. Een leuk huisje in de natuur of vlakbij een leuke stad werkt enorm verfrissend. Je hebt echt het gevoel dat je er even uit bent en krijgt hier nieuwe energie van. Als je met zijn allen even eruit bent, doe je waarschijnlijk toch andere dingen. Misschien een dagje dierentuin, een speurtocht door de duinen, een spelletjesavond of een bezoek aan een museum misschien? Als de kinderen het naar hun zin hebben zijn de ouders ook blij (toch?). Even een break in je hoofd en nieuwe impulsen, daar mag je jezelf best wat regelmatiger op trakteren! Wist je dat het in Zuid-Limburg vaak net lijkt alsof je in het buitenland bent? Ook de natuur in België (richting de Ardennen) is een aanrader! Ook met grote gezinnen of twee gezinnen kun je leuke locaties vinden, zoals een vakantiehuis voor 8 personen van Hoeve Vakanties.

weekend weg met je gezin

4. Genieten van het leven

Het leven is veel te kort om op de automatische piloot te leven. Ook ik vind dat de tijd voorbij vliegt (mijn Otis werd deze maand al 5 jaar!) en ik werk op sommige dagen gewoon mijn lijstje af. Doe leuke dingen met elkaar, want je hebt geluk met je partner, je kindje(s) en de tijd die je met elkaar door kunt brengen. Dit is veel meer waard dan fancy kleding in de kast of een dikke bankrekening. Maak samen mooie herinneringen, want helaas zie je in je omgeving dat het leven soms helemaal niet zo leuk is. Genieten is iets wat we iedere dag zouden moeten doen!

Wij hebben ons goede voornemen omgezet in actie en gaan binnenkort lekker een weekend weg. Eigenlijk hebben we al twee leuke weekenden op de planning staan in de komende periode! Ik kan niet wachten om er lekker op uit te gaan. De eerste keer vakantie met zijn vieren!

Hebben jullie nog leuke tips voor vakantie huisjes? We horen jullie aanbevelingen graag!

Meer tips om erop uit te gaan, vind je op de blog!