fbpx
Menu
Decoratie / Interieur accessoires / Thuis zijn

Chunky gebreide dekens om te coccoonen

Sommige mensen zijn gek op de zomer en alleen maar de zomer. Die vluchten in de herfst naar de zon voor hun dosis vitamine c, sleuren zichzelf in de donkere ochtenden huilend uit bed en tellen de dagen af tot het voorjaar. Ik val daar gelukkig niet onder, want ik ben gek op alle seizoenen. Heerlijk om onder gebreide dekens te kruipen met een kop thee!

chunky gebreide dekens oh yeah baby

Seizoenen

Ieder seizoen heeft voor mij zo zijn charme. Persoonlijk vind ik dat ik het voorjaar en de zomer beter kan waarderen, omdat ik de herfst en winter achter de rug heb. Toen ik in Dubai woonde scheen praktisch iedere dag de zon en hoewel de temperatuur nogal uit elkaar kon liggen, weet je de verschillende jaargetijden van Nederland dan beter te waarderen. Heerlijk die frisse lucht op je gezicht en het bos ingaan met een dikke jas aan!

chunky gebreide dekens oh yeah baby

Herfst

De herfst is natuurlijk pas net begonnen, dus de zomer liefhebbers kunnen hun geluk niet op! Ik vind het wel weer lekker, wat warmere kleding aan, andere activiteiten en meer binnen de gezelligheid opzoeken. Je hoort mij niet klagen! Heerlijk met gebreide dekens op de bank, een beker warme chocolademelk, wat lekkers, een goede film of serie op en de regen en het onweer buiten.

chunky gebreide dekens oh yeah baby

Chunky gebreide dekens

Deze dekens! Ik viel er als een blok voor! Prachtig gebreid, mega grof, leuk om je woonkamer of kinderkamer mee te stylen, maar stiekem ook heerlijk om in te kruipen. Deze beauties zijn van het merk Keeks and Chuck, slechts vorig jaar gestart door een 26-jarige moeder van twee kinderen. Gespecialiseerd in kids interieur, met de focus op deze prachtige dekens, stoere kleden en gehaakte knuffels in de vorm van een peer.

chunky gebreide dekens oh yeah baby

Do it yourself?

Één nadeel…. Ze zijn niet te betalen. Tussen de $260 en $480 voor een deken vind ik nogal extreem. Gelukkig vond ik ook nog zat do-it-yourself-tutorials (even Googlen op armknitting tutorial merino wool). Ken je dat? Super enthousiast koop je alle benodigdheden, maar het dan ook echt gaan doen…? Not sure! Het resultaat is wel prachtig, dus misschien toch de moeite waard op te proberen?

Voor inspiratie: Keeks and Chuck en Ohhio.