fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Vissen met Otis is beet!

Je ziet ze vaak langs de kant van het water zitten, soms compleet met tenten en gasbranders om te koken. Ik dacht altijd dat vissen saai was, maar vissen met Otis is dat zeker niet!

Otis het buitenkind

Otis is een echt buitenkind. Hij vermaakt zich binnen ook prima, maar als hij buiten is, dan kan hij goed zijn ei kwijt en heeft hij niets meer nodig dan een paar takken, veren of dennenappels. Omdat hij daarnaast ook gek is op dieren, wilde mijn vriend graag een keer gaan vissen met Otis…

Vissen met Otis

Ik vind het heel erg leuk dat hij Otis kennis wil laten maken met verschillende dingen. Mijn vriend is geen vis-fanaat, maar heeft het weleens eerder gedaan lang geleden. Daar gingen we dan, op weg naar het park, waar opa hondjes regelmatig zit te vissen. Opa hondjes heeft, wat een verrassing, twee hondjes, die overigens dit keer niet mee waren. Wel weet hij veel van vissen en heeft een zeer uitgebreide verzameling aan visspullen en daar zat ook een ‘hengel’ voor Otis tussen. Ik noem het expres ‘hengel’, want waar ik als vis-leek dacht aan een bamboe stokje van 50 centimeter met een touwtje eraan, bleek dit een starters-hengel te zijn van ongeveer drie meter lang. We pakken het gelijk professioneel aan mensen!

Otis heeft beet!

Waar mijn Otis normaal gezien niet zo’n fan is van stilzitten, verbaasde hij mij dit keer. Eenmaal geïnstalleerd ging er een bolletje brood aan het haakje en hopla, daar werd de dobber het water ingeslingerd. Daar zaten ze dan, twee oudere mannen die meerdere malen per week vissen en mijn kleine baasje met mijn vriend. Hij zat gefascineerd naar het water te staren. Ik had nog geen drie foto’s gemaakt van dit tafereel of meneertje had beet!

Weer beet!

Ze hadden gewoon binnen één minuut een klein visje gevangen! Deze werd uitvoerig bekeken, geaaid en daarna weer terug het water ingezet. Hij moest natuurlijk terug naar zijn vrienden. De dobber werd net voor de tweede keer uitgegooid en opnieuw hing er gelijk een vis aan! Het was natuurlijk wel heel erg grappig dat mijn blije en trotse duo binnen een paar minuten al twee vissen gevangen hadden. De twee vis-fanaten visten overigens achter het net…

Zen van vissen

Otis vond het heel erg leuk en dit was weer een mooie en nieuwe ervaring. Hij heeft echt goed en rustig zitten vissen, waarvan ik uiteraard zeer onder de indruk was. Nu weet ik dus voortaan wat ik moet doen met mijn kleine draaikont als hij niet te houden is… Hengel in zijn handen en op de plaats rust!