fbpx
Menu
DIY - Knutselen / Mama zijn / Thuis zijn / Voor mama

9 x leuke DIY voor moederdag

Voor veel kinderen is mama natuurlijk de allerliefste! Ja, papa ook natuurlijk ;-). Met moederdag in aantocht zullen de kindjes meestal ook een leuke knutsel maken op de opvang of misschien wel thuis met mama voor oma. Ik heb wat voorbereidend werk gedaan en 9 leuke DIY voor moederdag bij elkaar gezocht. Knutselen maar!

Moederdag

Ik herinner mij nog van vroeger dat je op de lagere school een mooie knutsel maakte, waar dan een voorgedragen gedicht bij hoorde. Dit gedichtje oefende je dan met de hele klas. Super cute natuurlijk! Ja, zelfs die zelf gekleide asbakken. In mijn kindertijd rookten nog veel moeders, of blijkbaar alle moeders. Nu is dat wel anders hoop ik…

De liefde van je kind is onbetaalbaar

Voor moeders is het mooiste kado de liefde van haar kinderen dus een gedichtje of knutsel is heel waardevol. Dat trotse smoeltje erbij en het niet kunnen wachten om het kado te geven is onbetaalbaar. Je ziet hoe erg ze hun best hebben gedaan en dat is al genoeg. Moeders hebben niet veel nodig toch? Oké dan, af en toe een momentje voor zichzelf of een nacht doorslapen als uitzondering. 😉

9 x leuke DIY voor moederdag

Klaar om een mooie knutsel te maken met je neefjes, nichtje of de buurkindjes? Of met je kleintje voor de oma’s? Of als papa voor de moeder van je kindje(s)? Dan heb ik misschien wat inspiratie voor je!

1.DIY droomvanger

Dit is niet de meest makkelijke DIY om mee te beginnen, maar hij is wel erg leuk! Voor de cirkel kun je iets bestaands gebruiken of bijvoorbeeld de binnenkant van een papieren bordje eruit knippen. De fleurige basis krijg je door verschillende gezellige washi tapes te gebruiken. Vervolgens komt er een bolletje wol aan te pas om de draden te trekken en het ophang koord van te maken. Je kunt dezelfde wol of een andere kleur gebruiken voor de versierde slierten die je onderaan de droomvanger hangt. Je kunt deze versieren met kralen, poms, veren, kwastjes of andere leuke dingen. Bij elkaar wordt het een te gek kleurrijk geheel om bij weg te dromen.

petite party studio

2. DIY foto met bloem

Deze is super leuk, persoonlijk én gemakkelijk te maken! Maak een leuke foto met uitgestrekte hand, net alsof je kindje iets vasthoudt. Dit is hoe jonger, hoe lastiger, maar dat mag de pret niet drukken… 😉 Na het afdrukken van de foto, plak je deze op karton en maak je een gaatje bij de hand. Hier komt de echte bloem doorheen. Lief toch?

piece of make

3. DIY borduren voor moederdag

Ook deze knutsel is goed te doen voor de beginnende knutselaar… Kies een vorm en trek deze dun om met potlood op een stevig karton. Maak met een dikke naald of prikker gaatjes op ongeveer dezelfde afstand langs de lijn. Gum de lijn uit en ga met wol in de weer en heen en weer tot je een prachtig kunstwerk hebt gemaakt!

hello wonderful

4. DIY voor het interieur

Is jouw moeder gek op interieur en decoratie? Dan is dit project een makkie! De gekleurde poms kun je overal kopen, volgens mij zelfs bij een Zeeman of Action. Neem wat mooie rechtopstaande takken mee uit het bos en versier deze met de poms. Het makkelijkst is om hiervoor een lijmpistool te gebruiken. Sfeervol, gezellig en origineel!

pinterest

5. DIY beker met handafdruk

Even iets anders dan de standaard werkjes met afdrukken van handjes en voetjes… Waarom zetten we deze niet op mokken, alsof ze deze vasthouden? Super stoer en vooral in deze uitvoering een blijvende herinnering. Ook nog eens erg origineel!

kikki’s planet

6. DIY schilderij voor moederdag

Ook de kleinsten maken mooie schilderijen voor mama! Wil je het woord ‘Mama’ of ‘Love’ erin terug laten komen, zorg dan dat je met bijvoorbeeld schilderstape deze letters afplekt en vervolgens de kleintjes lekker laat kliederen. Na afloop als alles netjes is opgedroogd, dan haal je voorzichtig het tape eraf en dan heb je iets moois voor aan de muur!

pinklover snydle

7. DIY boekenlegger van foto

Hoe grappig is het om een foto van de kindjes te maken en hier een kwastje of lintje aan te hangen voor de mama’s die gek zijn op lezen! Armpjes in de lucht, foto maken, afdrukken en op stevig karton plakken en bindt er een lint of kwast aan. Mama kan zo weer uren doorlezen met een bijzondere en persoonlijke boekenlegger!

craft or diy

8. DIY kaart met handafdruk

Je kunt natuurlijk een kant en klare kaart kopen bij de boekhandel, maar je kunt er ook één zelf maken! Deze lieve handafdruk is super makkelijk te maken! Vouw een stevig karton dubbel en leg de onderkant van de handpalm langs de vouwlijn. Trek de hand om en knip hem uit. Zo heb je twee handjes, die je van binnen kunt versieren met een mooie tekening, stickers, hartjes en kusjes.

coco29

9. DIY parfum voor moeder

Voor een parfum kun je naar de winkel, maar zelfs deze kun je thuis zelf maken! Dat is nog eens een leuk en origineel kado! Om te beginnen heb je een doorzichtige fles met sproeikop nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie glazen plantenspuit. Ik weet het, dit formaat lijkt eerder een parfum voor een olifant, maar dit staat natuurlijk super cute voor op het nachtkastje of in de badkamer. Wat je verder nog nodig hebt? Een etherische olie, zoals bijvoorbeeld lavendel of andere geur die je lekker vindt. Voor in de fles kun je denken aan bloemen, maar ook kruiden zoals rozemarijn en salie. Je kindje kan zich uitleven door de verzamelde bloemen en kruiden te ‘vernielen’ tot kleine stukjes. Vul de fles voor 3/4 hiermee. Voeg vervolgens ongeveer 7 druppels van de etherische olie toe en vul het geheel aan met mineraalwater. Je kunt er ook nog een lieve boodschap voor mama aanhangen. Ze zal zeker verrast zijn!

hello wonderful

Hebben jullie zelf nog originele ideeën of mooie kado’s gehad afgelopen jaren voor moederdag? Ik ben benieuwd, dus deel ze gerust! Veel knutselplezier!