fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Kinderverjaardag stress: de locatie

Ja jongens, ik heb weer een verhaal. Geloof het of niet, maar kinderverjaardag stress was dit jaar wederom aanwezig!

Ervaring met kinderverjaardagen

Precies een week geleden werd mijn kleine grote liefde drie jaar oud. Ik hoor je denken: ‘Dat betekent ook een derde kinderverjaardag. Dan heb je inmiddels toch wel wat ervaring?’. Ja, maar geloof mij, dingen lopen niet altijd hoe je denkt dat ze gaan lopen.

Een locatie

Ik heb nog nooit in de geschiedenis dat ik een kindje heb (om precies te zijn drie jaar dus) thuis een kinderverjaardag gehouden. Waar moet ik in godsnaam die mensen laten? Ik woon in een heel erg leuk appartement, maar ik wil de kinderverjaardag het liefste gewoon één keer vieren en iedereen uitnodigen. Familie, vrienden, hopla alles tegelijk. Daarnaast ben ik een week later jarig en aangezien ik het zelf niet vier heb ik dan gelijk iedereen weer gezien. Ik vier dus al drie jaar de kinderverjaardag op locatie.

Kinderverjaardag stress

Al twee jaar had ik op dezelfde locatie Otis verjaardag gevierd. Het clubhuis waar ik vroeger negen jaar lang vrijwilligerswerk heb gedaan met kinderen. Perfect, want het is dichtbij, er kan niets stuk en we kunnen alles gebruiken. Dit jaar begon ik eind januari met polsen of de locatie nog beschikbaar was. Al vrij laat, maar ach, het komt wel goed dacht ik. Ik hoorde niks… Niet op Facebook messenger of per telefoon. Een paar dagen later nog een keer proberen en weer wat dagen later nog een keer maar geen reactie. Ik begon nerveus te worden, want ik moest mensen 1,5 week van tevoren toch echt wel gaan uitnodigen. Tijdelijke oplossing: uitnodigingen sturen zonder locatie!

Het verlossende woord

Uiteindelijk hoorde ik op dinsdagavond laat dat de locatie nog beschikbaar was. Hoera! Toch wel fijn vijf dagen voor het feest :-). Snel iedereen appen en ik dacht dat alles in kannen en kruiken was. Niet echt bleek later… De dag voor het feest ging ik in de ochtend op pad om allerlei boodschappen te halen. Het ene bij de ene winkel, taart bij de andere, schoenen hier en naar de markt voor wat groenten en kruiden. Ik had al de sleutels van de locatie opgehaald bij vrienden, maar toen bleken de sloten te zijn veranderd…

Daar sta je dan

Daar sta je dan om 18:00 bij de locatie met een auto vol boodschappen die in de koeling moeten, ballonnen en slingers, klaar om opgeblazen te worden. Ik wilde het echt die avond allemaal klaarzetten, want Otis was bij zijn vader en zo hadden we de volgende ochtend nadat ik heb zou ophalen nog tijd om taart te eten en zijn kado’s uit te pakken. Voicemail hier, appen daar, help! Kinderverjaardag stress: check! Is er een plan B? Gelukkig werden de hulptroepen ingeschakeld en kon ik binnen een half uur ergens anders een sleutel oppikken. Mission accomplished!

En zijn verjaardag? Die was fantastisch! De stress was het dus zeker waard!