fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Verslaafd aan…

Zoals veel mensen, heb ook ik mijn zwaktes. We hebben allemaal wel wat. De ene is verslaafd aan roken, de andere aan een bepaalde geur. Zo heeft iedereen zijn eigenaardigheden. Ook ik heb een verslaving…

Mijn verslaving is vrij braaf

De meeste verslavingen zijn niet gezond. Roken is één waar de meesten vanaf willen komen op een bepaald punt in hun leven. Of is het eigenlijk al vanaf het moment dat ze beginnen, vraag ik mij soms af. Sommige mensen drinken iedere dag een fles wijn en roken jointjes. Dat doe ik allemaal niet, dus mijn verslaving is vrij braaf. Ik ben namelijk verslaafd aan chips.

Verslaafd aan chips

Ik kan op ieder moment van de dag chips eten. Als ik net wakker wordt, voordat ik naar bed ga, het smaakt mij op ieder moment van de dag. Dat doe ik natuurlijk niet, even voor de goede orde. Het is ook altijd in huis. Waarom is dat toch zo lekker? Dat crispy gevoel in je mond of dat zoute? Het zal een combinatie zijn maar ik ben er gek op! Net als op chocola overigens… (oeps, verslaving nummer 2).

Bagger voer

Het is niet gezond, want het is natuurlijk bagger-voer. Je kunt heel leuk iedere week naar de markt gaan om tassen vol groene, fruit en kruiden te halen (inderdaad en ook op te eten), maar dat is dan toch jammer van dat slechte snacken ernaast. Begrijp mij niet verkeerd. Natuurlijk mag je lekkere dingen eten. Ik eet dat zelfs dagelijks en ontzeg mezelf dat ook zeker niet. Maar ik moet er op een dag toch wel echt op gaan letten.

Alleseter

Ik heb het geluk dat ik alles kan eten wat ik wil en gewoon slank blijf. Mensen vinden dat vaak niet leuk, maar zeg nu zelf… Het is beter om dat te benutten, dan dat ik er niks mee doe toch? Iedereen zou dat doen denk ik zo. Het is eerder een schande als je het niet doet! Alleen kan ik niet mijn hele leven blijven doen. Er komt natuurlijk een moment waarop wel ieder hapje aan mijn platte kont blijft hangen. Ik heb zo’n vermoeden dat ik voor die tijd moet ingrijpen, anders kan ik binnen een maand een compleet servies kwijt op mijn achterwerk…

Gezonder en bewuster eten

Ik ben al een tijdje gezonder aan het eten en bewuster met mijn voeding bezig. Dat is ook eigenlijk niet zo moeilijk met een super chef in huis, die de lekkerste creaties klaarmaakt. Het gedeelte ‘bewuster’ gaat puur over lekkere snacks, wat ik eigenlijk gewoon minder moet eten. Gewoon doen klinkt zo simpel, maar is dat het ook?

Ik ga er even over nadenken onder het genot van een chippie…