fbpx
Menu
DIY - Knutselen / Feest - Verjaardag / Thuis zijn

10 x originele uitnodigingen voor een kinderfeestje

Hier is het kinderfeestje net achter de rug. Als jullie de blog hebben gelezen vorige maand, weten jullie dat dit wat stress bij mij veroorzaakt heeft, maar dat hoort nu eenmaal bij kinderfeestjes, is mij verteld. Voor jullie zocht ik 10 originele uitnodigingen voor een kinderfeestje op, die je zelf kunt maken!

Uitnodigingen kinderfeestje

Voor de derde verjaardag heb ik een foto gebruikt van Otis en deze omgetoverd tot uitnodiging. Ook een beetje bij gebrek aan tijd, want digitaal kunnen we het natuurlijk gelijk doorsturen. Eigenlijk is het natuurlijk veel leuker om zelf iets te maken, te versturen of rond te brengen. Dan moet je alleen wel ruim van tevoren weten wie, wat en vooral waar! Volgend jaar ga ik dat weer proberen, want ik kwam te gekke originele uitnodigingen tegen voor een kinderverjaardag!

DIY uitnodigingen

De meesten zijn niet lastig in elkaar te zetten, maar het vergt wel wat knip, plak en soms print-werk. Zet gerust de hulp van de kinderen in, want ik denk dat ze dat hartstikke leuk zullen vinden om mee te helpen! Benieuwd wat ik heb uitgezocht? Let’s go!

10 originele uitnodigingen voor een kinderfeestje

1.Foto met extra’s

Tea on the Moon

Een foto is natuurlijk altijd leuk om te gebruiken als uitnodiging, maar deze uitvoering met de veer en washi tape is wel heel erg leuk en origineel! Simpel, strak én snel klaar.

2. Plak het op een honeycomb!

Studio Diy

Stap 1: Koop van die mooie honeycomb ballen. Stap 2: Maak een uitnodiging in Photoshop of Word voor mijn part. Stap 3: Printen, knippen en plakken. Klaar! Super leuk, origineel en feestelijk, want hij wordt vast gelijk ergens opgehangen!

3. Lieveheersbeestje met verborgen boodschap

Bodas Novias

Een echte uitnodiging voor een meisje! Knip de vormen uit, schrijf de uitnodigingen en hang het geheel aan elkaar met een ouderwetse splitpen. Heel erg leuk en uiteraard ook te verbouwen tot een batman uitnodiging voor de stoere jongens.

4. IJsjes uitnodigingen

So Festive

Ren naar de dicht bijzijnde bouwmarkt en ga uitgebreid op ‘kleur-onderzoek’. Neem wat stalen mee naar huis en knip ze om tot ijsjes! Als je dezelfde vorm in een uni-kleur uitknipt, waar je de data en extra info opschrijft, dan plak je er een ijsstokje tussen en je zomer uitnodigingen zijn klaar om uitgedeeld te worden!

5. Foto uitnodiging in een nieuw jasje

By Bibi Fotografie

Ook een foto als uitnodiging, maar dan wel een hele originele! Leuk met pen de tekst erop geschreven en je bent ready to go! Dat handje is toch te cute?

6. Olifanten van ballonnen

Glued to my Crafts

Deze olifanten zijn natuurlijk ook super leuk! Oren knippen, oogjes plakken, uitnodigingen schrijven en je bent klaar! Leuk in multi kleuren en zo heeft iedereen een eigen variant.

7. Hang een kaartje aan een object

Canopea design

Je kunt natuurlijk altijd een klein kaartje aan een object hangen. In dit geval een snoepketting, maar het kan ook een fluitje zijn, een rolfluit of een safari diertje van de Hema (zie bijvoorbeeld de traktaties waar ik eerder over schreef). Makkelijk, leuk en ook nog snel klaar!

8. Schuif ijsjes

HGTV

Super cute en ook weer niet moeilijk. Een avondje knutselen, maar dan heb je wel een originele uitnodiging! Schuif de ijsjes langs elkaar voor de details ;-).

9. Blazen maar!

Pinterest

Hiervoor moet je wel even speciaal een foto maken samen, maar dan heb je echt iets heel erg moois. Een opening maken in de foto en hier een ballon doorheen frutselen. Super cool!

10. Blazen voor de details svp

Pinterest

We sluiten het rijtje ook af met een ballon! Het is natuurlijk feest en daar horen ballonnen bij. Blaas hem eerst even op om de details erop te schrijven en laat hem daarna leeglopen om op de kaart vast te maken. Als je hem met een touwtje en twee gaatjes vastmaakt, dan blijft hij zeker goed zitten. De kaart kun je zelf tekenen, je kunt iets moois printen of natuurlijk zelf een ontwerp maken. Very nice!

Heb jij ook wel eens leuke en originele uitnodigingen voor een kinderfeestje gemaakt? Dan wil ik die zeker zien! Deel je hem hieronder op de blog of op Facebook?