fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

5 x no-go tegen ouders met één kind

Ouders met één kind, ik ben er dus zo één. Zelf was ik ook enig kind. Of dat nu zo zijn voor- of nadelen heeft, dat laten we in het midden, maar mensen hebben er in ieder geval altijd een mening over. Of die mening nu leuk is om te horen of niet, daar denken ze niet over na.

 1. Enig kinderen zijn verwend

  Dat is een mooi vooroordeel. Ik werd vroeger inderdaad verwend ja, met aandacht en liefde. Er waren kinderen die voor Sinterklaas spelcomputers kregen, maar mijn ouders zaten zo niet in elkaar. Helemaal goed gedaan dus! Ik heb gelukkig geen groot ego (geen plaats voor) en ben ook niet stront verwend.

 2. Makkelijk maar één kind

  Daar kan ik eigenlijk niks over zeggen als moeder van één zoontje, maar ik wil wel benadrukken dat het echt aan het karakter van het kind ligt. Zullen de mensen die dit denken of zeggen zich realiseren dat sommige kinderen geen broers of zussen hebben, omdat deze kinderen een nogal pittig karakter hebben? Of slecht slapen, waardoor de ouders al jaren op hun tandvlees lopen? Het ene kind is nu eenmaal wat makkelijker en het andere heeft wat meer aandacht nodig.

 3. Wanneer komt nummer twee?

  Uuuuhhhhh, ik ben nog niet eens bijgekomen van nummer één! Ook zijn mensen nogal bot en lijken ze te leven in een wereld waarin iedereen met een knip van de vingers zwanger wordt. Lekker pijnlijk als dat niet het geval is.

 4. Wil je dan niet weten hoe het is om een jongetje / meisje te hebben?

  Ik heb nieuws voor je, kinderen krijg je niet op bestelling. Sommige mensen maken alleen maar meiden, anderen alleen maar jongens. Het zou zomaar kunnen dat je eerst drie van hetzelfde krijgt voordat je iets van het andere krijgt. Dat zou zomaar stapelbedden werk kunnen worden…

 5. Dan heeft je kind niemand om mee te spelen!

  Dat zou toch wat zijn! Dat het arme kind nooit in zijn leven met iemand zal spelen, omdat hij geen broers of zussen heeft. Ik snap het punt wel hoor, maar ik heb daar juist van geleerd. Broers en zussen die heb je en vrienden die maak je!

Zijn er nog meer uitspraken die vast goed bedoeld zijn, maar die voor ouders met één kind niet zo subtiel zijn? Deel ze gerust!