fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Rijden met je baby: een blinde bejaarde die een uur te vroeg is

De eerste keer in de auto rijden met je baby. Ik wist het nog wel een beetje van Otis, maar een paar maanden geleden mocht ik die ‘eerste keer’ voor de tweede keer meemaken. Laten we zeggen dat dit bijzondere gevoel aardig was weggezakt…

Het eerste uitstapje in de nieuwe gezinssamenstelling

Het duurde even voordat ik de eerste keer in de auto stapte met Sadé. Na de bevalling was ik nogal fladderig, met dank aan mijn lage bloeddruk en ijzertekort. Na twee weken deden we ons eerste uitstapje naar het bos met zijn vieren. Het was begin oktober prachtig weer, dus we konden nog heerlijk van de nazomer genieten.

rijden met je babyShutterstock – Mikumistock

Rijden met je baby

Toen we in de auto stapten, zag ik dat kleine minuscule hoopje liggen in de auto… Zo klein en kwetsbaar! Tja, we willen toch echt op pad, dus daar gingen we. Ik zat achter het stuur en ik leek wel een compleet ander mens. Begrijp mij niet verkeerd, normaal rij ik zeker niet roekeloos. Sinds mijn 18e heb ik mijn rijbewijs (alweer 19 jaar) dus ik mag mezelf wel een ervaren bestuurder noemen. Maar met deze kleine frummel in de auto reed ik eerder als een blinde bejaarde die een uur te vroeg is, dan als een jonge moeder met haar gezin op pad…

Hoe reed je?

Begrijp mij niet verkeerd, ik heb niets tegen een blinde bejaarde. Meer om een beetje aan te geven HOE ik precies reed. Rustig, echt rustig! Zeg maar 35 km per uur waar je 50 km per uur mag en dan NOG afremmen voor de zijstraten. Het zou mij toch niet gebeuren dat er een auto zich in mijn zijkant parkeert! Ook remmen ging afbouwend en ik had dus een remweg van twee keer zo lang. Hobbels deed ik 5 seconden over, terwijl ik er normaal in een seconde overheen bump. Wennen dus! Clau had ik thuis gelaten en mijn oma van 90 zat achter het stuur.

rijden met je babyShutterstock – Iryna Inshyna

Veiligheid voor alles!

Inmiddels is de rust weergekeerd in de auto en rij ik weer zelf. Mijn oude rijstijl is weer terug en mijn kleine frummel is alweer 5 maanden oud. Ik rijd nog steeds veilig, maar niet meer als een bejaarde. Laten we zeggen dat alle inzittenden daar blij mee zijn. Otis zegt graag: ‘Kijk mama, we gaan super snel he?’ bij iedere auto die we inhalen. ‘Ja jongen’, zeg ik braaf, ook al rijden we 10 km onder de toegestane snelheid. 😉

Goed verzekerd op pad

We rijden weer normaal en kunnen lekker vaak op pad! Ook al rij je zelf super veilig, je hebt niet alles in de hand. Verzekeringen zijn niet mijn sterkste punt, maar het is wel belangrijk dat het goed geregeld is. Een autoverzekering voorkomt dat je hoge kosten hebt, mocht er eens iets gebeuren (als er een bejaarde uit je dode hoek je flank komt inzeilen bijvoorbeeld). Wist je dat je aardig wat kosten kunt besparen bij een autoverzekering afsluiten? Via de link vul je je gegevens in en ze geven je dan de meest voordelige optie. Ik heb dat laatst ook gedaan voor mijn energie en echt veel makkelijker (en dus voordeliger) wordt het niet. Als dit soort zaken goed geregeld zijn, kan ik mij weer focussen op de dingen die ik belangrijk vind: lekker met mijn gezin op pad!

Meer mom life avonturen? Je vindt ze op de blog!

Header afbeelding: Shutterstock – Karlevana