fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Angsten van een moeder

Sinds ik moeder ben zijn er totaal nieuwe angsten bij mij ontstaan, waarvan ik het bestaan eerder niet afwist. Ja, je hoort er wel eens wat over, maar je kunt het je eigenlijk niet goed voorstellen als het niet echt jouw angst is. De angsten van een moeder zijn serious business kan ik je vertellen!

Hij is dood
Dat is natuurlijk de allerergste en your worst nightmare als moeder zijnde. Ik moet toegeven dat ik deze angst al regelmatig gehad heb. Mijn kind is natuurlijk één van de grootste nachtrust-terroristen, die ik nota bene zelf geproduceerd heb. Als het dan dus een enkele keer voorkomt dat meneer zo uitgeput is van zijn afterparty en langer slaapt als ik, dan zijn de rapen gaar… Het eerste wat ik altijd doe als ik wakker word is op de klok kijken. Hoe laat is het? Hoor ik Otis? Ligt hij in zijn eigen bed of naast me? Dat is een beetje het riedeltje. Als ik om 6:00 wakker word en hij slaapt nog, dan ga ik dus mezelf gek liggen maken. Waar ik ook kan denken: ‘heerlijk, draai je snel nog een keer om’, daar denk ik: ‘oh nee, hij is dood’. Dit is geen grap. Ik durf dan ook echt niet te gaan kijken, want als ik gelijk heb, dan wil ik dat natuurlijk helemaal niet weten! Uitstellen van executie zeg maar.

Hij krijgt iets ergs
Dat kan van alles zijn, van een nare enge ziekte tot een ongeluk. Daar moet je echt niet aan denken! Laatst heb ik gelukkig mijn EHBO voor kinderen afgerond, dus mocht er een noodgeval zijn, dan kan ik in ieder geval alles doen wat ik kan om de schade zoveel mogelijk te beperken. Wel een fijn idee. Echt frustrerend dat je als ouders je kind niet altijd tegen alles kunt beschermen. Als dat toch zou kunnen!

Ik wordt ernstig ziek of erger…
Mijn zoon is afhankelijk van mij en als single moeder is hij erg op mij gefocust. Waar ik daar voordat ik moeder werd niet zo over nadacht, ben ik mij nu wel echt bewust van het feit dat er niets ernstigs met mij mag gebeuren, want mijn kind heeft mij nodig. Zijn vader woont en werkt nog in het buitenland en mijn ouders werken ook nog gewoon, dus ik moet ook echt goed voor mezelf zorgen. Dat is soms lastig, want ik heb het altijd druk en er is altijd wat te doen. Wordt aan gewerkt…

What to do?
Angsten, je kunt er natuurlijk helemaal niets mee. Toch kun je ze ook niet uit je hoofd verbannen. Wat het hebben van kinderen toch niet allemaal met je doet…