fbpx
Menu
Mama zijn / Verzorging

Top 5 natuurlijke en bewuste verzorgingsproducten

Om mij heen zie ik het steeds meer: mensen gaan bewuster leven. Ieder op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo, maar de verandering is er! Dat is natuurlijk super belangrijk, want met iedere keuze die je maakt, kun ook JIJ je stempel drukken. Stap voor stap, stukje bij beetje komen we steeds dichterbij de bewuste lifestyle! In deze blog heb ik een top 5 gemaakt van natuurlijke en bewuste verzorgingsproducten! Fijn voor jou, maar ook voor het milieu!

Veranderende samenleving

Langzaamaan voelt het alsof de mensen om mij heen, de hele samenleving eigenlijk, steeds bewuster gaat leven. We lijken ons steeds meer te realiseren wat we nu eigenlijk aan het doen zijn met zijn allen. Het resultaat is dat wij steeds betere keuzes maken voor onszelf en het milieu. Het aantal vegetariërs en veganisten blijft groeien en er komen steeds meer initiatieven, waarbij natuurlijke producten in voeding of verzorging centraal staan. Ook het matigen van bijvoorbeeld het kopen van kleding bij grote ketens en het reduceren van verpakkingsmateriaal en plastic zie ik steeds meer om mij heen en dat vind ik erg hoopvol!

bewuste verzorgingsproducten

Bewuste keuzes als gezin

Ook ik en wij als gezin zijn al een tijdje bezig met het maken van bewuste keuzes. Dit doen wij in kleine stapjes. Het hoeft ook niet in één keer. Op het gebied van voeding, koken wij bijvoorbeeld nooit met kant en klaar zakjes of pakjes. Op het gebied van natuurlijke en bewuste verzorgingsproducten gebruiken we deodorant zonder aluminium en zijn de meeste douche- en smeerproducten ook op natuurlijke basis. Make-up is een volgende stap, dus mocht je tips hebben, dan hoor ik dat heel graag!

Waarom maken wij deze keuzes?

Wat je op je gezicht en lijf smeert, komt ook in je bloedbaan terecht en stoffen als aluminium (wat in de meeste standaard deodorant zit) is ontzettend schadelijk en kan zelfs kankerverwekkend zijn! Als je dit dagelijks onder je oksel smeert en je lichaam slaat dit op, omdat dit niet afgebroken kan worden, dan kan dit echt een probleem worden. We vinden het dus belangrijk om te investeren in onszelf, maar…ook in het milieu!

Bewust omgaan met het milieu

Uiteraard wil ik dat mijn kinderen, de kinderen van mijn kinderen en de generaties daarna ook nog kunnen genieten van mooie natuur in eigen land, maar ook op andere plekken van de wereld. Daarom vind ik het logisch dat als er een nieuwe wasmachine moet komen, dat het energieverbruik een belangrijk punt is. Er zijn tegenwoordig ook veel opties voor het huren van machines en zelfs matrassen, waarbij er ook gerecycled wordt, dus voor iedere situatie is er een gunstige en meer bewuste oplossing! Bij iedere keuze die je maakt, of het nu gaat om je energieleverancier of het kopen van chocola, kun je jouw stempel drukken op de wereld die jij graag voor je ziet. Realiseer je dat ook, want iedere kleine stap is er één!

paper and boo milieubewust

Top 5 natuurlijke en bewuste verzorgingsproducten

De volgende items zijn fijn voor jou, want van natuurlijke materialen, maar ook voor het milieu, want herbruikbaar, langer in gebruik en geen plastic verpakking. Triple win dus!

 1. Shampoo en body bars

  Hier heb ik eerder een review over geschreven en ik vind de bars erg fijn. Met mijn haar van een meter lang zal ik meer shampoo gebruiken dan een gemiddeld persoon, maar de shampoo- en bodybars voelen fijn ‘vol’ aan, ruiken heerlijk én je hebt natuurlijk geen plastic flessen achteraf! Tip van mij: bewaar je bar na gebruik buiten de douchecabine. Zo droogt hij weer op en wordt het geen pappig hoopje (hier ging ik een keer mee de mist in).

 2. Natuurlijke deodorant

  Yes, een natuurlijke deodorant! Eerder gebruikte ik Weleda. Die werkt prima, maar is wel wat ‘nat’. De ‘Lekker in een potje’ deo is echt een crème, die je onder je oksels smeert en die snel intrekt. Fijn als je vlak na het aanbrengen je kleding wilt aantrekken! Ik testte de pepermunt – rozemarijn variant en deze was lekker fris en deed zijn werk goed. De crème zit in een blikje en dat zit weer in gerecycled karton. Er is goed over de carbon footprint nagedacht!

  natuurlijke deodorant lekker uit een potje

 3. Bamboe tandenborstels

  Bamboe is een gemakkelijk afbreekbaar materiaal, waardoor deze keuze velen malen milieu bewuster is, ten opzichte van plastic tandenborstels. Qua kosten scheelt dit ook niet veel ten opzichte van de plastic merk tandenborstels, dat daar hoef je het niet voor te laten!

 4. Wasbare wattenschijfjes

  Waarom zo’n plastic koker met schijfjes die je na een paar keer vegen weggooit? Heel eerlijk, wassen doen we toch al, dus deze kleine pads knal je daar gewoon bij. Wist je dat deze ook super zacht zijn, dus extra fijn in gebruik?

 5. Herbruikbare wattenstaafjes

  Nog zo’n item wat je altijd éénmalig gebruikt. Waarom bestaat dat eigenlijk niet herbruikbaar? Nou, dat bestaat dus wel! Het lijkt op het eerste gezicht misschien onfris, maar dat valt reuze mee, want de staafjes zijn gemakkelijk schoon te maken. De verpakking is 100% biologisch afbreekbaar én je hoeft hierna natuurlijk nooit meer wattenstaafjes te kopen!

plastic vrije verzorgingsproducten

Dan is het ook nog eens extra handig dat er één webshop is waar je al deze natuurlijke en bewuste verzorgingsproducten kunt shoppen: Paper and Boo. Alle producten bij hun in de shop zijn 100% biologisch afbreekbaar én plastic vrij! Ze willen de wereld een stukje mooier maken, stap voor stap. Zo wordt het voor ons nóg gemakkelijker om hieraan mee te doen! Thanks Paper and Boo voor dit mooie initiatief!

Wat zijn de stapjes die jij neemt om bewuster te leven? Ik ben benieuwd naar jullie tips!

Meer natuurlijke verzorging voor jou en je gezin vind je op de blog!