fbpx
Menu
Mama zijn / Verzorging

Duurzaam haren wassen met Shampoo Bars? Ik test het voor je!

Duurzaam haren wassen? Hoe dan? Nou, met een product wat bestaat uit natuurlijke ingrediënten en wat weinig tot geen belasting op het milieu heeft qua verpakking. Daarnaast moet het natuurlijk ook doen wat het moet doen: je haren schoon maken. Benieuwd? Ik testte de Shampoo Bars voor je uit!

duurzaam haren wassen

Ideale testpersoon

Ik ben natuurlijk de ideale persoon om deze shampoobars te testen! Waarom?

– Ik heb lang haar en niet zomaar lang, maar tot-op-mijn-taille-als-het-vast-is-lang.
– Ik gebruik al ruim 15 jaar dezelfde shampoo, dus ik ben kritisch.
– Omdat ik met kleine stapjes steeds probeer een stukje bewuster te leven en duurzame keuzes te maken. Dit zou een gemakkelijke stap zijn!

duurzaam haren wassen

Duurzaam haren wassen met de Shampoo Bars: de test!

Nou, daar gaan we dan! De bar komt mooi verpakt binnen en aan de verpakking is veel aandacht besteed. Deze is biologisch afbreekbaar, dus tot nu toe klopt het concept helemaal! Als de kindjes op bed liggen na 3 x plassen en 5 liedjes, spring ik onder de douche om de Shampoo Bar te testen… ik ben benieuwd!

Met natte handen maak je de bar nat en zeep je je handen goed in om het vervolgens in je haar te masseren. Ik heb denk ik drie tot vier rondes zepen met de handen nodig, maar ik heb dan ook veel haar. De shampoo voelt lekker aan. Iets minder dik dan mijn normale shampoo, dus kijken of we dat merken in het resultaat. Het sopt in ieder geval goed en het ruikt heerlijk onder de douche! Ik laat het altijd even inwerken terwijl ik mijn tanden poets en met het scheermes in de weer ga en na het uitspoelen wikkel ik mijn haar in de handdoek.

duurzaam haren wassen

Haren wassen voor pro’s 😉

Even tussendoor: haren wassen is hier niet zomaar haren wassen. Er zit een speciale routine in. Even kort stap voor stap:

1. Voor het douchen goed het haar doorkammen. Nat haar is namelijk een stuk sneller breekbaard én liever zo min mogelijk haren in het putje!
2. In de douche eerst het haar goed nat maken, inzepen en uitspoelen. Ik probeer geen klitten te maken door steeds alles één richting op te doen: inzepen én uitspoelen.
3. Buiten de douche eerst het meeste water eruit door het in een handdoek te rollen. Als ik mezelf heb afgedroogd het haar weer uitkammen (je schrikt hoeveel haar je verliest, of misschien lijkt het erger met haren van bijna een meter lang…). Daarna laten drogen. Ik föhn niet, omdat dit het haar droger maakt.

Duurzaam haren wassen: het resultaat

De volgende dag zie ik het resultaat… en ik ben positief! Mijn haar ziet er goed uit! Ook lijkt het minder droog dan normaal. Ik hoef er eigenlijk niet eens een crème in te smeren, waardoor het minder pluizig wordt. Misschien is dat de andere samenstelling van de zeep ten opzichte van shampoo? Het ruikt ook lekker en subtiel. Ook voelt mijn haar zacht aan. Ik ben blij verrast en vind dit een heel goed concept!

duurzaam haren wassen

De voordelen van de Shampoo Bars

Benieuwd naar de voordelen? Ik zet ze voor je op een rij.

  • Één Shampoobar staat in gebruik gelijk aan 3 flessen shampoo! (of ongeveer 80 wasbeurten).
  • Hiermee bespaar je dus 3 moeilijk afbreekbare en vervuilende plastic verpakkingen.
  • De prijs is €6,50, dus in de meeste gevallen goedkoper dan 3 flessen shampoo.
  • De ingrediënten zijn natuurlijk, dus geen chemicaliën. Hoera! Ideaal, want je gebruikt de bars dus voor hele gezin. Ouders en kinderen, lekker makkelijk.
  • Doordat de Shampoo Bars van natuurlijke ingrediënten gemaakt zijn, heb je in de meeste gevallen ook geen conditioner nodig.
  • Er is een uitgebreid assortiment aan verschillende geuren verkrijgbaar.
  • De verpakking waarin de Bar verstuurd wordt is biologisch afbreekbaar.
  • De tabletten zien er natuurlijk te gek uit!

Conclusie: Goed voor jezelf, goed voor het milieu én goed voor je portemonnaiie! En weet je wat het leuke is? Ze hebben bij ShampooBars.nl al uitgebreid naar conditioner bars én bodybars! Ik ben bang dat ik deze ook moet gaan testen…

Meer mom life of verzorging vindt je op de blog!