fbpx
Menu
Aan tafel / Mama zijn

Bordjes leeg met ‘Bistro Manon’!

bordjes leeg

Gaan bij jou alle bordjes leeg aan tafel?

Je kent ze vast wel. Die moeders waarvan je denkt: ‘Hoe doen ze het toch?’. Moeders met 4 kinderen op 8 verschillende clubjes, een hond, huis altijd aan kant, iedereen ziet er fris en goed gekleed uit, oh ja, ze heeft ook nog een eigen bedrijf of werkt parttime. Say what?! Ja, ze bestaan echt en dan heb ik het niet over sprookjes. Manon is er zo eentje, die na een tweeling gezegend werd met een drieling. Had ik al verteld dat haar kinderen altijd hun bordjes leeg eten? Alle vijf overigens…

Wens: het avondeten een feestje!

Yup, je leest het goed! Vijf kinderen die allemaal goed eten en alles smikkelend opeten wat ze op tafel zet. Klinkt bijna als een reclame vind je niet? Het is toch echt de werkelijkheid! Ik heb er twee op deze wereld gezet, waarvan er één tot zijn vierde praktisch alleen krentenbollen en komkommer als avondeten at (tegenwoordig eet hij bijna alles, dus er is hoop) en nummer twee at eigenlijk alles (vooral indo food, toch die roots blijkbaar) totdat ze 2,5 was en nu qua avondeten kan rondkomen met macaroni met ketchup of bami. Zucht… wat goede tips kan ik dus wel gebruiken en laat Manon, waar ik het eerder over had, nou een prachtig kookboek uitgebracht hebben? Laten we eerlijk zijn, we zitten allemaal wel te wachten op gezellige avondmaaltijden waarbij iedereen geniet en zijn bordje leeg eet toch? Ik nam de proef op de som met mijn kritische nakomelingen…

kinderen goed eten

Dagelijkse inspiratie voor het hele gezin

Laat ik beginnen met de uitstraling van het boek. Het ziet er prachtig uit met smakelijke foto’s. Ik kreeg het gevoel van een tafelboek waar ik eigenlijk niet op wil knoeien… Toch wilde ik mezelf wat indekken en liet ik mijn oudste kiezen uit 3 gerechten. Ik koos de pasta bolognese (favoriet bij veel kinderen), de Indiase cashew curry (favoriet bij mama) en de shakshuka met spinazie (ik liet het plaatje zien, want ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar het zag er zo lekker uit). Pasta bolognese was de keuze, niet geheel onverwacht, dus daar ging ik mee aan de slag!

bordjes leeg eten

Aan tafel!

Ik liet de kinderen helpen met de boodschappen en voorbereiding. De tactiek die ik regelmatig heb toegepast maar die niet tot het gewenste resultaat leidde. Helpen doen ze graag, maar eten blijkt dan weer een station te ver. Anyways, in de keuken met alle ingrediënten gingen we vol goede moed van start. Het recept is gemakkelijk te maken en duurde bijna 60 minuten totdat het op tafel stond. Een uur is voor mij wel de max, want aan het einde van de dag is iedereen moe en mag het niet te lang duren allemaal. Daar let ik meestal op, bereidingstijd, zal iedereen het lusten, is het gezond en zonder vlees? Bingo! Dit gerecht had er rundergehakt bij staan, maar dat skip ik dan gewoon. Tromgeroffel…. We gingen aan tafel!

koken voor het hele gezin
kookboek gezin

Bordjes leeg!

Oké, ik geef toe, de kinderen de pasta bolognese laten kiezen, was niet heel erg uitdagend… Ondanks dat zijn ze super kritisch en gewend aan mijn eigen zelfgemaakte pastasaus, dus je weet het maar nooit! Wij hebben hier de regel: als je het niet lust hoef je het niet te eten, maar je moet altijd wel proeven. Laten we eerlijk zijn, anders leren ze het natuurlijk nooit! Ik hield mijn hart vast bij hun eerste hap, maar ik zag gelijk aan hun gezichten dat het goed was… Pfieuw! ‘Eerlijk zeggen Otis, hoe vind je het smaken?’ ‘Uuhhmmmm, wel lekker! Een beetje zoals jouw saus, maar dan anders.’ Dat reken ik goed! Niet lachen, maar voor mijn dochter pureerde ik hem en stopte ik het in een lege fles ketchup ;-). Ik zag aan haar dat het anders smaakte dan wat ze gewend was, maar ze was zo in verwarring gebracht door die fles, dat ze niet kon plaatsen wat er nu precies aan de hand was… Wat denk je? Bordjes leeg!

Boekreview: Bistro Manon

Ik vind het een prachtig boek met geweldige foto’s! Het is een gevarieerd familie receptenboek geworden met hoofdgerechten, bijgerechten en basisrecepten, zoals soepen, curry’s, pasta’s, broodsoldaatjes, salades, eigen kruidenmixen en sausen van over de hele wereld. Ik neem mijn petje voor haar af met 5 kinderen en dan ook nog lekker en gezond koken! Iedere avond lege bordjes, volle buikjes en blije gezichtjes, dat willen we allemaal natuurlijk! Ben je nieuwsgierig? Je kunt Bistro Manon aanschaffen via onze vrienden van Bol (ik heb een link voor je toegevoegd).

Volgende week ga ik een curry maken en ik ben benieuwd wat de commissie daarvan vind. Ik hoop natuurlijk op een herhaling van deze week! Dit keer heb ik geen lege ketchup fles als backup…

Ben je op zoek naar leuke inspiratie, zoals bordjes en servies voor kinderen? Bekijk dan eens mijn categorie ‘aan tafel’.

kinderen bordjes leeg