fbpx
Menu
Educatief / Kind zijn / Mama zijn / School

Jouw kind goed voorbereiden op het nieuwe schooljaar? De Bijlesmeester helpt je!

De schoolvakanties zijn bijna voor iedereen weer gestart. Heerlijk natuurlijk, zes weken vrij en geen les. Lekker de hele dag spelen en leuke dingen doen, maar je wilt toch stiekem ook dat die hersentjes geprikkeld blijven om te leren. Je kinderen toch goed voorbereiden op het nieuwe schooljaar, kun je doen door ze af en toe leuke werkjes te laten maken van de Bijlesmeester.

Bijles in een oud én nieuw jasje

Bijles bestaat al ontzettend lang. In mijn middelbare schooltijd heb ik zelfs brugpiepers bijles gegeven in Engels, herinner ik mij nu. Vriendinnen hadden uit school bijles en moesten eerst naar de volgende klas om daar bepaalde stof te leren. Tegenwoordig is er klassikale bijles, maar ook bijles aan huis, online bijles én oefenmateriaal om thuis aan de slag te gaan!

voorbereiden op het nieuwe schooljaar

Werkjes maken

Ik heb geluk. Mijn kind vind het leuk om werkjes te maken. Regelmatig koop ik dan ook boekjes voor hem, waarin hij los kan gaan met letters, woorden, tellen en het alfabet. Hij kiest zelf zijn momenten en dat is prima. De ene keer zit hij 5 minuten en maakt hij 3 werkjes. De andere keer is hij een half uur zoet. Hij hoeft niets, maar mag het wel. Laatst kwam ik het materiaal van de Bijlesmeester tegen en dook hier wat dieper in…

Voorbereiden op het nieuwe schooljaar

Een zomervakantie van zes weken is natuurlijk heerlijk en ik ben de eerste die vind dat een kind ook echt kind mag zijn. Ze hoeven niet non stop van alles. Wel vind ik het belangrijk, dat hij gedurende deze zes weken zich blijft ontwikkelen. Voor sommige kinderen is bijles aan huis of online echt nodig om zich de lesstof eigen te maken, maar je kunt natuurlijk ook spelenderwijs thuis aan de slag met leuke werkjes, om te voorkomen dat er in een later stadium bijles nodig is!

voorbereiden op het nieuwe schooljaar

‘Wiskundeknobbel’

Tijdens een rapportgesprek kwam ik erachter dat mijn kind dus goed is in rekenen en dat hij dat super leuk vind… Mijn kind! Waar ik de wiskundeleraren tot waanzin dreef met mijn vragen, vind mijn kind het leuk! Nu nog wel in ieder geval… Dan vind ik het leuk om hem daarin te stimuleren, dus wij hebben hier thuis gesprekken als ‘Mama, als Sadé vier is, dan ben ik acht.’ en ‘Drie nachtjes en vier nachtjes is zeven nachtjes totdat je weer naar papa gaat.’ Ook mochten we van De Bijlesmeester de oefenmodules rekenen en taal voor groep 1 & 2 proberen, dus hier is hij thuis ook mee aan de slag gegaan. Naast stimuleren wil je ook stappen maken. Ik zie bijvoorbeeld dat Otis de letters B en D gemakkelijk door elkaar haalt, dus daar probeer ik dan thuis ook extra aandacht aan te geven. Deze werkboekjes helpen hierbij op een luchtige manier!

Bijlesstof

De werkboekjes zijn opgesteld door erkende bijlesdocenten en brengen de stof op een leuke manier. Het rekenboekje voor groep 1 en 2 begint bijvoorbeeld met ‘Tel het aantal kinderen in de bus’, halverwege komen er getallenreeksen, waarbij er één getal ontbreekt, en eindigt met optel en aftrek sommen onder de 20. Bij de taalmodule komen onder andere letterherkenning, woordherkenning en letters schrijven aan bod. Deze boekjes zijn er voor alle klassen van de basisschool en volgen de richtlijnen van CITO en NIO. Ook online kan je kind oefenen met vakken van de basisschool. Er zijn online leerspellen, uitleg filmpjes, uitwerkingen en oefenboeken. Ouders kunnen ook inloggen om de voortgang te bekijken. Handig toch?

voorbereiden op het nieuwe schooljaar

Ik wil het proberen!

Wil jij het, net zoals ik, ook graag proberen? Zijn jouw kinderen zo ook goed voorbereid op het nieuwe schooljaar? Dat kan!

De oefenboeken, die starten vanaf €6,50 voor klokkijken, €11 voor een lespakket en €19,50 voor alle vakken, vindt je hier! Hier kun je de juiste groep of klas selecteren, zodat je direct de verschillende materialen in een overzicht hebt staan. Zijn de gratis oefenbladen meer iets voor jouw kind? Deze download je hier! Wil je liever één op één begeleiding, dan is de bijles aan huis wellicht interessant. Of ken jij misschien iemand die zelf wel bijles wil geven en zich bij het team wil aansluiten? Hier vind je meer over onder de link.

Ik ben heel erg benieuwd naar je ervaringen! Deel ze gerust!

Meer blogs lezen over school (van billen afvegen in 7 stappen tot de eerste schoolreis, tot de schoolkeuze van een twijfelende moeder en meer) vindt je op de blog!