fbpx
Menu
Mama zijn / Otis blogt / Slapen - Nachtouders

Otis 5 tips voor als je niet kunt slapen

Tips voor als je niet kunt slapen? Dan ben je bij mij aan het goede adres! Jullie kennen het vast wel, je wordt wakker en valt niet meer in slaap… Super irritant! Ik ben daar natuurlijk expert in ondertussen, dus lees verder en misschien steek je er wat van op!

Otis vertelt: 5 Tips voor als je niet kunt slapen

1. Bij mama in bed

Dat is natuurlijk wel zo gezellig! Zet het op een brullen, wedden dat ze vanzelf komt kijken? Ik ken haar natuurlijk langer dan vandaag, dus eerst denk ze: ‘Huh, is hij wakker?’, daarna ‘Ja, hij is echt wakker’. Dan wacht ze serieus nog even om te kijken of ik vanzelf weer in slaap val! Nou ja, ik ben geen amateur! Oké, ik geef toe dat ik soms wel gelijk ga huilen terwijl ik eigenlijk nog half slaap en dan snel weer wegsukkel… Maar meestal ben ik wakker, klaar om in het grote bed te gaan! Als het lukt in die rotslaapzak, kun je er het beste bij gaan staan in je bed, dan pakt ze je er gemakkelijk uit. Als je blijft liggen probeert ze je namelijk te sussen en gaat ze na een minuut weer weg. Hoe onbeleefd kun je zijn!

2. Spelen met mamaOtis-tips-voor-als-je-niet-kunt-slapen-2

Na het bekende verhaal dat ik in het grote bed mag, maar dan wel echt moet gaan slapen (GAAAAP, niet van vermoeidheid, maar verveling, tell me something new!) doe ik uiteraard eerst net of ik rustig ga liggen. Zo heb ik mijn zin en laat ik mij even van mijn goede kant zien…. Voor 5 minuten dan! Ik ben toch echt wakker dus ik probeer een reactie uit te lokken bij mama. Eerst klim ik bovenop haar en dan rol ik er weer af. Zo’n keer of 20 achter elkaar. Ik weet gewoon dat ze wakker is, maar ze doet alsof ze slaapt. Een goede actrice zal ze nooit worden. Ik weet zeker dat ze reageert als ik ‘mama’ zeg, want dan smelt ze gelijk. Oh god ze wil knuffelen! Die kus en aai over mijn bol weet ik ik nou ook wel, ik wil spelen!!

3. Gymnastiek

Dan ga ik maar iets voor mezelf doen, te beginnen met wat gymnastiek. Beweging is altijd goed voor je toch, dus waarom niet om een uur of 4:00? Ik begin met wat sit-ups waarbij ik steeds ga liggen, zitten, liggen en weer zitten. Gemiddeld een keer of 100. Daarna trek ik mijn downward dog uit de kast, even stretchen en op mijn kop staan… Ik eindig met wat koprollen door het bed heen, waarbij mama steeds rechtop schiet, omdat ze bang is dat ik zo het bed uit koprol. Nee hoor, dat bewaar ik voor later!

4. De wekker en vensterbank

Naast het bed op de vensterbank staat een klein kastje met rode lichtjes en knopjes. Geen idee waar dat voor is, maar laten knopjes en schuifjes nu mijn specialiteit zijn! Eerst druk ik ze apart in, dan twee tegelijk en uiteindelijk ram ik erop los! Totdat ik aan dat ene knopje kom… Dan maakt het opeens heel veel herrie waar mama onwijs van schrikt (en ik stiekem ook wel)! Dan maar de vensterbank… Wist je dat je daar vanaf het bed perfect op kunt klimmen en liggen? Uiteraard mag dat niet, want ze is bang dat ik eraf val. Oooooeeeeehhhh en dan val ik zo op mijn hoofd op het grote bed zeker, wat een waaghals ben ik toch!! (en jij een pussy mam…) Ik hang nog een paar keer in de gordijnen en dan heb ik het wel weer gehad. Op naar de volgende activiteit!

5. Escape from Alcatras

Nou ja, eigenlijk probeer ik gewoon uit bed te komen, maar dat is echt een mission impossible, die mij tot nu toe nog niet gelukt is. Een plotselinge grote sprong, onverwacht aanvallen, langzaam steeds dichter naar de rand kruipen… Ik heb het allemaal geprobeerd maar steeds weer heeft ze mij te pakken op het laatste moment. Als jullie tips hebben, dan hoor ik die graag!

Ondertussen zijn we 2 uur verder en ben ik eigenlijk best moe…. Hmmm even lekker liggen nu ik toch in het grote bed ben!