fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Aan die moeder met haar telefoon

Ten eerste: ik ben echt niet heilig. Ook ik vind dat het soms wat minder kan en leg soms snel mijn telefoon weg zodat mijn kind niet ziet dat ik hem weer in mijn hand had. We zijn allemaal gewend geraakt aan dat gemakkelijke contact met de buitenwereld, of dit nu via Facebook, Instagram of Whatsapp is. Sommige vergeten alleen dat het echte leven aan hun neus voorbij gaat.

Mijn hart brak
Jij bijvoorbeeld, die moeder die ik afgelopen weekend zag zitten bij Chimpie Champ. Je was samen met je dochtertje, ik denk dat ze een jaar of drie was. Toen wij binnen kwamen zat je naast ons, je telefoon in je hand, druk te swipen. Je dochter was ergens aan het spelen en toen ze oververhit met rode wangetjes in haar hemdje met een enthousiaste blik wat kwam vertellen bleef je blik aan het scherm geplakt. Je zag niet hoe blij ze was en dus ook niet hoe teleurgesteld dat je alleen reageerde met woorden, maar niet met aandacht. Ze droop af en ging alleen verder spelen. Mijn hart brak een beetje.

Prioriteiten
Ik kon eigenlijk niet geloven dat je je dochter geen aandacht wilde geven, dus terwijl wij ons verplaatsten door alle speeltoestellen heen, kon ik het niet laten om af en toe naar je te kijken. Je zat niet meer op je plek! Al snel zag ik je twee meter verderop staan, naast de opblaasbare paddenstoel waar je dochter in zat. Weer met je hoofd gebogen, vastgeplakt aan je telefoon… Wat kan er zo belangrijk zijn? Ja, er kan een dingend bericht doorkomen of iemand die je even moet antwoorden. Doe dat dan en leg je telefoon weg!

Addict
Wij zijn daar anderhalf uur geweest en je hebt de hele tijd al je aandacht aan je telefoon gegeven. Zelfs toen je dochter stond te huilen troostte je haar met één arm, zodat je je andere hand kon gebruiken om te blijven swipen. Wat is er mis met jou? Ben jij het voorbeeld van een social media verslaafde, waar ze die afkick-cursussen voor geven?

Geniet in het hier en nu
Persoonlijk zie ik zo’n uitje als quality time met je kind. Vooral in de jongere leeftijd dat je nog echt samen speelt in zo’n overdekt speelparadijs. Mijn zoontje is twee en ik vind het zo leuk om hem te zien genieten en samen met hem te spelen. Dat zou jou en de band met je kind ook goed doen. Nogmaals, ik heb ook echt zeker niet gestudeerd voor het beroep ‘moeder’, maar ik ga ervan uit dat je gek bent op je kind en samen avonturen wilt beleven en herinneringen wilt maken. Dat gebeurt alleen niet vanzelf! Laat die telefoon voor wat hij is en begin eens met leven in de echte wereld, met echte mensen die jou nodig hebben. De tijd met je kind heb je tenslotte maar één keer!