fbpx
Menu
Kleding / Style

Slim shoppen voor je kind: 3 tips!

Oeps, zijn ze weer uit hun schoenen gegroeid! Zie je het nou goed? Lijkt die sweater alweer wat aan de korte kant? Welkom in de wereld van het ouderschap, waar het geld met bakken de deur uitgaat! Slim shoppen kan je aardig wat geld besparen, dus wie weet heb je iets aan mijn tips!

Kinderen groeien als kool (ook als ze geen groente eten)

Dat laatste weet ik uit ervaring ;-). Ook al is mijn Otis klein van stuk, hij kan prima leven op bananen, een augurk hier en daar en een broodje smeerkaas. Niet dat ik daar echt blij van wordt, maar toch groeit hij hierop vrolijk door! Opeens valt het mij dan bijvoorbeeld op dat zijn schoenen alweer te klein lijken of de mouwen van zijn jas te kort. Here we go again en mama opent haar laptop maar weer eens om wat nieuwe kleding of schoenen aan te schaffen. Met liefde uiteraard!

slim shoppen

Kinderen kosten geld

Volgens het Nibud kost een kind van geboorte tot het twaalfde jaar zelfs ruim €50.000! Broertjes en zusjes kosten in verhouding minder, omdat zij de tweede ronde mogen doen met de kinderstoel, het ledikantje en andere nog prima bruikbare spullen. Daarom is het verstandig om bewust bepaalde aankopen te doen. Laten we eerlijk zijn, een handige tip kan nooit kwaad en als je er nou nog geld aan overhoudt ook, dan kun je dat weer aan iets anders besteden. Of natuurlijk twee broekjes kopen in plaats van één ;-).

Slim shoppen voor je kind: mijn 3 tips

 1. Outlet sites

  Er zijn bepaalde websites, waarbij je bekende merken en collecties met grote kortingen kunt shoppen! Nee, dat is niet altijd oude meuk van drie seizoenen geleden en je kunt er altijd wel iets leuks vinden voor een klein prijsje. Zalando Lounge is hiervan een goed voorbeeld. Je meldt je éénmalig aan en voor een prikkie shop je bijvoorbeeld nieuwe schoenen voor je kleine (of een leuke outfit voor jezelf natuurlijk)! Er komen steeds nieuwe merken bij en op dit moment shop je bijvoorbeeld leuke kinderschoenen van Friboo, Fullstop en Stups. Mooie zwangerschapskleding van Mamalicious of babykleding van Noppies en Bellybutton.

 2. Vooruit shoppen

  Voor Otis shop ik vaak vooruit. Daarmee bedoel ik dat ik bijvoorbeeld standaard een paar schoenen in een grotere maat heb staan, dan de maat die hij op dat moment draagt. Deze koop ik dan alvast in de sale, of in een outlet bijvoorbeeld. Hij is nu 103 cm, dus past perfect in maat 104. Vanaf het moment dat hij 104 centimeter is, ga ik shoppen in maat 110. Zo ligt er altijd iets in zijn kast in een grotere maat en vaak koop ik in de sale alvast wat items die hij dan nog niet past. Net zo leuk én het scheelt geld!

  slim shoppen

 3. Marktplaats

  Ik koop zeker niet alles op Marktplaats, maar waarom zou je niet kijken naar die ene toffe Mr. Maria lamp van Nijntje die je zo graag wilt hebben op het kamertje? Of een peuterbed van een bepaald merk, wat nog prima een ronde meekan? Je kunt het uiteraard ook nieuw kopen, maar dit scheelt je aardig wat geld én het speuren is best leuk!

Heb jij nog handige tips voor slim shoppen voor je kind? Dan hoor ik die uiteraard graag!

Visuals: Shutterstock