fbpx
Menu
Kindermeubels / Thuis zijn

7 x een stoer peuterbed

Ik moet er toch echt aan geloven… Otis moet een nieuw bed! Waar voor mij het ledikant en zijn slaapzak heilig waren (door die slaapzak kon hij er niet uitklimmen), moet ik nu toch echt maatregelen gaan treffen. Meneer trekt namelijk zelf zijn slaapzak uit en klimt gewoon uit bed! Vervolgens staat hij trots als een pauw naast je met zijn XL Nemo ‘Otis hier’, inclusief big smile. Otis moet aan een peuterbed.

Peuterbed research

Waar beginnen we? Aangezien ik vaak naast hem sta ’s nachts (overigens niet uit vrije wil), heb ik al snel gezien dat een echt groot bed, zonder opstaande randen niks voor hem is. Hij ligt te draaikonten en vaak ook met zijn rug tegen de spijlen aan voor steun. Alleen een rand aan het hoofdeinde is niet genoeg, want meneer wordt ook regelmatig ondersteboven wakker. Mijn eisen:

 • Lengte niet groter als 1.60 (anders past het niet tussen de muur en de kast).
 • Verhoogde randen aan hoofd- en voeteneinde

Als het er ook nog mooi uitziet en een redelijke prijs heeft, dan is mijn missie geslaagd! Ik ben veel mooie bedjes tegen gekomen, die ik jullie niet wil onthouden. Here we go!

Opties peuterbed

 1. TOF bed met wielen van Ukkepuk
  Verrijdbaar is natuurlijk super leuk, alleen is Otis kamer niet groot genoeg dat dit een optie is ;-). Het design is natuurlijk prachtig en de verhoogde randen lopen voor een groot deel door naar beneden. Er past een matras in van 150 x 90 cm, dus het is een mooie optie! Prijs: €439,00.peuterbed_Tof_wit_2
 2. Bed Leon met verstelbaar hekje van Petit Amélie
  Dit bed is er in een leuk kleurtje, wat zelfs ik ook wel eens verfrissend vind. Grijs, blauw of roze zijn de kleuren waar je uit kunt kiezen en de afmeting van het bed is 140 x 70 cm. Het bijgeleverde hekje kun je links of rechts plaatsen en boven of onder. Net wat het beste werkt voor jullie. Dit bed heeft met zijn €109,00 ook een leuk prijsje en is ook verkrijgbaar met bijpassend matras voor €159,00.

  Screen Shot 2016-08-11 at 14.33.20

 3. Leander peuter- of meegroeibed
  Qua design is dit bed natuurlijk een knaller. zeg nou zelf, wie wil hier niet in liggen? Dit prachtige Leander bed is verkrijgbaar als babybed, wat je steeds kunt aanpassen en ombouwen tot een peuterbed van 150 cm lang, maar ook als los peuterbed. Dit omdat bij een nieuwe baby vaak de meubels officieel worden overgedragen aan de nieuwe telg in het gezin. Je raad het al, goedkoop is het niet… Prijs €915,00, maar misschien kun je er ook één op marktplaats of via via op de kop tikken. We blijven tenslotte Hollanders…

  leander-cot-bed-7

 4. Bed Romy met grote lade (of logeerplek) van Bopita
  Een super leuk en stevig bedje van het merk Bopita. De afmeting is 70 x 150 cm en er is los een lade bij verkrijgbaar voor extra opbergruimte. Dat komt goed van pas, want ik woon nu eenmaal niet in een villa. Ook past hier een extra matras in, leuk als er een vriendje of vriendinnetje komt logeren. Dit bedje is verkrijgbaar in het wit, blauw, roze, mint en twee soorten grijs. Praktisch én mooi dus! Prijs: €209,00 en een la kost je €139,00.

  154621-romy-70x150-antra-sfeer-detail

 5. Peuter bed van Rafa Kids
  Ja, ja, ja, dikke vette JA! Wat een prachtig ontwerp van Rafa Kids! Er zitten stoere wielen onder en het heeft een prachtig verhoogd hoofdeinde, met de kenmerkende ronde uitsnedes. Een eyecatcher voor op de kinderkamer en verkrijgbaar in het wit, naturel en donker hout. Het zal je niet verbazen dat je voor zo’n bed ook meer betaald. Prijs: €720,00.

  cache_500_500_1_92_100_16777215_Toddler bed WHITE limited edision 01-2

 6. Le Lit ook mogelijk met lade  van Laurette
  Dit mooie bed is een peuter- en juniorbed in één! Hier kun je dus extra lang mee doen. Als peuterbed meet hij 90 x 150 cm en hij is om te bouwen tot 90 x 200 cm. Dit bed heeft een mooie vormgeving en is in tien verschillende kleuren verkrijgbaar. Ook onder dit bed past een matching lade. Prijs: €590,00

  Laurette-juniorbed-Le-lit-rond-dark-grey1-435x435

 7. Peuterbed van Oeuf NY
  Oeh la la, dit merk is ook weer zo mooi vormgegeven, dat ik er mijn vingers bij aflik! Dit is een Amerikaans merk, wat geheel eco verantwoord bezig is. De strakke vormgeving in het wit in combinatie met naturel hout, maakt het voor mij helemaal af. Door de verhoogde delen is het veilig en knus en toch ook open door de mooie grote kieren. Alleen die prijs he? Prijs: €600,00

Oeuf-NY-Ledikant-Classic-conversionkit-peuterbed-in-birch-435x435

Welke is jouw favoriet? Meer inspiratie op het gebied van kindermeubels? Check de blog!