fbpx
Menu

Alweer is er een week voorbij! Aan de ene kant lijkt het alsof we pas met de slaaptraining begonnen zijn, maar aan de andere kant voelt het alsof ik het al een eeuwigheid doe. Wat denk jij? Slapen we al?

In deze week zijn er veel stappen gemaakt! Hoezee! Dat was ook wel nodig, want vorige week wist ik niet of het ons wel zou gaan lukken. Ik was het vertrouwen een beetje kwijt, maar nu heb ik goede hoop, met als vooruitzicht een ‘normale’ nachtrust! Wat is er gebeurd:

 1. Van onrustig naar rustig
  Waar Otis vorige week nog heel onrustig sliep, gaat het de laatste twee a drie nachten aardig goed! Ik durf dit bijna niet te zeggen, want voorheen betekende dat altijd het einde van de stijgende lijn en donderde deze spontaan weer een dal in. In de onrustige nachten betekende dit, dat ik gemiddeld 13 keer per nacht aan zijn deur stond. Dan begon hij te huilen of gaf hij een schreeuw. Vaak was het dan loos alarm, maar een redelijke nachtrust voor mama kun je het nog niet echt noemen natuurlijk. Otis merkt hier overigens zelf niets van, dit zijn de overgangen van diepe naar lichte slaap. De laatste paar nachten slaapt hij rustiger, dus lekker voor Otis en stiekem ook voor mij!
 2. Van uren wakker naar kort wakker
  Waar hij voorheen met gemak 3 uur wakker kon zijn ’s nachts (dat verhaal dat ik van m’n kruk af donderde van de slaap en meneer vrolijk stond te springen), is dat nu enorm ingekort! Soms is hij even 10 minuten wakker, maximaal een half uurtje. Wat een verademing!

Sleep-and-Baby-Quotes-3

We zijn er nog niet helemaal… We gaan nu de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ zetten, om ervoor te zorgen dat het een schone slaper wordt! De focus ligt vanaf nu op:

 1. In slaap vallen ’s avonds
  Waar dit voor de training altijd met een kwartier, uiterlijk half uur gebeurd was, is dit nu compleet anders sinds we gestart zijn met de slaaptraining. Nu ik dit schrijf, om 21:10 slaapt hij nog niet (terwijl hij vanaf 18:30 in bed ligt) en hij heeft zelfs een avond tot 22:20 lopen spoken! Hopelijk kunnen we dit goed bijsturen.
 2. Vroeg wakker in de ochtend
  Het doel is om de kindjes die deze training volgen te laten slapen tot minstens 6:00, liever 6:30 of 7:00, maar dat is niet altijd haalbaar. Dit zal klinken als een hel voor ouders met goed slapende kinderen, maar geloof mij: I would be so happy with 6:00! Ik ben benieuwd of we dit voor elkaar kunnen boksen!

Beter nieuws dus deze week! Stel je nou voor dat ik volgende week gewoon slaap zoals het ook zou kunnen… Dat hoeft echt geen 8 uur per nacht te zijn, maar dat je gewoon makkelijk 6 uur zou kunnen halen. Dat zou toch het allermooiste kado zijn voor ons twee! Nog even doorzetten…