fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Opruimen in huis = opruimen in je hoofd?

Ik zat er al maanden tegenaan te hikken. Je hebt weleens van die dingen. En als ze dan eenmaal gedaan zijn, dan is dat zo lekker dat je denkt: dat had ik eerder moeten doen! Opruimen in huis is niet mijn favoriete bezigheid, maar als het éénmaal gedaan is…

Opruimen in huis

Het gaat in dit geval over het opruimen van de box. Toen ik drie jaar geleden weer in mijn eigen huis kwam wonen had ik alles op orde. Twee grote kledingkasten aan de rechterkant, een wand met stellingkasten aan de linkerkant. Alles overzichtelijk en netjes. Nog ZAT ruimte voor spullen. Dat was het dingetje natuurlijk, want alles ‘ kon wel even in de box’.

opruimen mama

Voller huis = voller hoofd

Het gevolg drie jaar later? Een box waarvan alleen de deur open kon. Daar is echt alles mee gezegd. Je kon naar binnen hangen om even te kijken, maar als je iets wilde pakken, dan moet er eerst van alles uitgehaald worden. Makkelijk is anders. Ik wilde graag binnen in huis wat plekken gaan ruimen, maar daar begon ik nooit aan, omdat ik wat ik zou willen bewaren, nergens kwijt kon… Een lekker domino effect dus met als gevolg een steeds voller huis én een steeds voller hoofd.

Hulptroepen

Afgelopen week schakelde ik de hulptroepen in. Oftewel: papa, mama en vriendlief. Als ik het alleen had moeten doen, had ik waarschijnlijk keihard gaan huilen… Lang leve papa met zijn aanhanger die vol met zakken werd afgevoerd. Eeuwig dank aan mama die alles hielp uitzoeken en sorteren: dit kan weg, dit kan bewaard, dit kan naar de kringloop en dit wassen we voor de opvang, waar ze altijd extra kinderkleding kunnen gebruiken. Hulde aan mijn liefde, die heerlijk in de keuken stond om ons luxe maaltijden voor te schotelen en de volle vuilniszakken op commando heen en weer sleepte.

opruimen mama

Het is gedaan!

Hoera! De box is weer een plek! Een plek waar niet alleen de deur van open kan, maar waar je weer gewoon in kunt lopen. Waar je iets kwijt kunt en wat ik (hopelijk niet), de komende drie jaar weer opnieuw vol kan stouwen! Oké, dat laatste heb ik mij dus voorgenomen dat het nooit meer gaat gebeuren. Maar zeg nooit nooit natuurlijk!

Heel eerlijk, het voelt zo lekker dat het gedaan is! Zoiets creëert in mijn rare hoofd echt weer lucht en ruimte! Weer iets afgestreept van het grote to-do lijstje. Nu kan ik op mijn gemak binnen kast voor kast aan de slag. Weet je wat het mooie is? Als ik iets wil bewaren, dan zet ik het gewoon in mijn box! Daar is tegenwoordig plek zat…

Voor meer momlife blogs, kijk je gewoon op de blog!