fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

5 x een antwoord op de vraag wanneer kind nummer twee komt

De mens is een vreemd ras. Op de één of andere manier zijn er bepaalde verwachtingen; lees: hun verwachtingen; die ze graag op iedereen om zich heen projecteren. Een goed voorbeeld hiervan is de vraag wanneer kind nummer twee komt. Soms komt deze vraag al voordat het eerste broedsel de respectabele leeftijd van één jaar bereikt heeft. Dit is vast super lief bedoelt en kan gewoon interesse zijn. Toch heb ik de top 5 aan antwoorden op deze vraag even overzichtelijk op een rij gezet!

 • Mijn lichaam is mijn tempel

  Oké, deze uitspraak is misschien lichtelijk overdreven, maar zie je hoe ik er nu uitzie na kind nummer één? Daar heb ik hard voor gewerkt. Ik heb niet een jaar lang op wortels geleefd en mezelf naar de sportschool gesleurd om mijn eigen vertrouwde lijf gelijk weer overboord te gooien. Dat klinkt misschien egoïstisch, maar mag mijn lijf even bijkomen van de eerste ervaring?

 • Zwanger worden voor dummies

  Sommige mensen worden al zwanger van een zwoele blik of een aai over de bol. Oké, bij wijze van spreken dan. Bij andere stellen gaat het niet zo gemakkelijk. Die moeten maandelijks, soms zelfs jarenlang iedere maand een teleurstelling verwerken. Uiteindelijk komt daar soms medische hulp bij kijken, maar als je dit voor jezelf houdt en een grote kinderwens hebt, dan is het echt niet leuk om steeds dezelfde vraag te horen.

 • Hoe doen mensen dat met twee kinderen?

  Sommige mensen gaat het ouderschap heel natuurlijk af. Daar maakt het niet uit of er nu één of twee rondlopen. Hoe heerlijk dat ook lijkt, is dat misschien niet altijd even gemakkelijk. Boodschappen doen met een peuter en een baby in een maxicosi? Waar laat je de boodschappen dan? Of regel je een oppas zodat jij boodschappen kunt doen? Of ga je iedere dag drie dingetjes halen ofzo? Please, tell me! Ook als kind nummer één nog niet doorslaapt, dan gaat je nachtrust met een beetje pech van 5 naar 3 uur per nacht. Wisseling van de wacht noemen ze dat. Hoe dan?

 • Aandacht verdelen

  Begrijp mij niet verkeerd. Ik ben een groot voorstander van ’the more, the merrier’.  Alleen zijn er ook mensen die zo blij zijn met hun eerste kindje, dat ze daar al hun aandacht aan willen besteden. Die de tijd willen nemen tot de eerste naar de kleuterschool gaat, zodat ze dan meer aandacht op de tweede kunnen richten. Mochten ze die wens überhaupt hebben…

 • Bewust één kind

  Voor sommige mensen gaat dit misschien veel te ver, maar hou je vast… Sommige mensen houden het bewust bij één kind! Ja echt, gewoon vrijwillig! Hoe is het mogelijk toch? Moet niet gekker worden. Waar gaat het heen met de wereld! Zijn ze nu helemaal gek geworden?

Kind nummer twee

Het zal vast goed bedoeld zijn. Alleen het feit dat iemand het ‘normaal’ vind (wat is normaal tegenwoordig), dat een gezin automatisch uit meerdere kinderen bestaat, betekent niet dat deze mening door iedereen gedeeld wordt. Is een gezin met één kind dan niet compleet? Laat iedereen lekker voor zichzelf de keuze maken. Denk alleen aan het bovenstaande, als je de eerstvolgende keer vraagt waar kind nummer twee blijft!

Meer Mom life blogs lezen? Check dan de blog!