fbpx
Menu
Mama zijn / Zwanger - Bevallen

De eerste echo (en de slopende weken ervoor)

Vanaf ongeveer vier of vijf weken weet je vaak dat er een kindje aankomt. Inmiddels zitten wij op bijna 24 weken en vind ik de tijd ontzettend snel gaan! Vooral de weken richting de eerste echo duren ontzettend lang en zijn best spannend…

Hoera, een zwangerschap!

Daar ligt hij dan op tafel, de positieve zwangerschapstest! Het geluk kan niet op, hier ga ik voor het mooie maar even vanuit. Jullie zijn ontzettend blij, maar die eerste periode is super spannend. De eerste echo geeft pas een beetje zekerheid. Jullie kunnen natuurlijk eigenlijk niet wachten of alles wel goed zit daarbinnen. De eerste weken zijn nu eenmaal het meest spannend en kan er nog van alles gebeuren.

eerste echo

Onzekerheid in de eerste weken

Persoonlijk vond ik de eerste weken erg spannend. Je bent super blij en stiekem in je hoofd al plannen aan het maken. Zouden we iets moeten veranderen aan de indeling in huis? Welke spullen hebben we al en wat zouden we nog nodig hebben? Hoe ga je het straks aan familie en vrienden bekend maken en wellicht heb je al lijstjes met favoriete namen in gedachten. Aan de andere kant wil je niet te hard van stapel lopen. Je weet tenslotte nog niet of alles daarbinnen wel goed zit. Zou alles voorspoedig verlopen en zal het hartje wel kloppen? Eerlijk gezegd voelden die eerste weken tot de eerste echo voor mij EEUWEN!

De eerste echo

Met vijf weken kwamen wij erachter dat er een kindje zat aan te komen. Toen we op negen weken zaten, pas een maand later dus, hadden we pas onze eerste afspraak bij de verloskundige. Super leuk natuurlijk en een stapje dichterbij, maar we wisten natuurlijk nog steeds niks. Eindelijk hadden wij met elf weken onze eerste echo! In het normale leven zijn zes weken zo voorbij, maar in de weken dat je nog iets geheim houdt en zo graag wilt weten of het goed gaat duurt dit echt lang.

eerste echo

Een kijkje van binnen

We waren er klaar voor! Toch licht gespannen en klaar voor positief nieuws. De gel ging eerst mijn buik op en daarna kwam de echoscopiste met de lezer om op zoek te gaan naar de baby. Vrijwel direct zagen we een kleine druktemaker bewegen alsof het een feestje was! Dat was het ook voor ons! Alles erop en eraan en een kloppend hartje. Dit moment blijft zo bijzonder en je kunt het mooie nieuws nu met een gerust hart gaan delen. Wij zijn blij en de baby zo te zien ook. Op naar een positieve en gezonde zwangerschap!

Meer over zwanger zijn en deze zwangerschap? Je vindt het op de blog!

Visuals: Shutterstock