fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Moeders stipt op tijd? We blijven het proberen!

Moeders (en ouders in het algemeen trouwens) doen allemaal zo hun best om alles goed te doen. Vooral om stipt op tijd te zijn, alleen blijft dat lastig… Ze staan als eerste naast hun bed in de ochtend om alles te regelen. Op tijd de deur uit, zodat iedereen op tijd op school is. Bijtijds eten ’s avonds, zodat er nog ruimte is voor een badmomentje daarna. De tijd is cruciaal hierin, dus moeders kijken constant op de klok!

stipt op tijd

Is goed voorbereid zijn genoeg?

Hoe vroeg je ook je bed uitstapt en hoe voorbereid je ook bent, met kinderen weet je het nooit. Kortom, de kinderen (ok√©, jij ook een beetje) bepalen of je op tijd komt. Je staat klaar om in de ochtend de deur uit te gaan, iedereen fris, aangekleed en tanden gepoetst. Als je kind dan opeens een bui krijgt en gaat protesteren, dan kun je het proberen te redden, er een grapje van maken of op je kop gaan staan, gemakkelijk gaat het niet worden. Je zult zien dat dit ook altijd gebeurt als je op dat moment echt weg moet. Het gebeurt nooit als je een kwartier van tevoren klaar bent. Een beetje zoals in dat Alanis Morissette liedje ‘Ironic’.

stipt op tijd

You win some, you loose some

Soms als het lukt voelt dat als een gouden plak op de Olympische spelen. Een ultieme overwinning! Zie je wel, je hebt het allemaal onder controle! De volgende keer als je kind gillend afgevoerd moet worden voel je je als de mislukking van de eeuw en vraag je je af of het ooit nog goed komt. Wat de situatie ook is, de tijd is altijd kostbaar om in de gaten te houden. Hoeveel tijd is er nog? Wat moet er in die tijd allemaal gebeuren? Is het haalbaar om relaxt te doen of moet je een tandje bijzetten? ‘Kom op, doorlopen.’ wordt leuker met ‘Wie er als eerste bij de auto is!’. Dat is een beetje mijn tactiek.

stipt op tijd

Stipt op tijd

Ik startte ooit met een flik flak kinderhorloge. Vervolgens heb ik een tijdje een Baby-G klokje gehad en daarna ging ik mee in de goot-groter-grootst trend met van die klappers om je arm. Dat is toch wel een heel contrast met klassieke horloges zoals ik die hier tegenkwam. De laatste tijd dat ik een horloge droeg was voor Otis zijn geboorte, maar sinds Otis geboren werd, heb ik die eigenlijk afgedaan. Toch iets praktische met een baby.

Hoe ik ook mijn best doe, toch heb ik de tijd niet altijd onder controle. Dan moet meneer opeens nog naar de wc als we op het punt staan om de deur uit te gaan of kom ik erachter dat ik mijn haren helemaal niet gekamd heb. De benzinetank blijkt opeens leeg te zijn of Otis zijn schoenen zijn opeens te klein en het nieuwe paar moet nog geveterd worden. Een goede voorbereiding is in veel gevallen belangrijk, maar het zegt niets als je kinderen hebt…

Waardoor ben jij vaak te laat?

Meer mom struggles vind je op de blog!

Visuals: Shutterstock