fbpx
Menu
Erop uit / Mama zijn

Ons geheime plekje: een weekend weg in België

We waren laatst een weekendje weg met het gezin! Naar een heerlijk plekje, nét over de Belgische grens… We hebben zo ontzettend genoten, dat we het eigenlijk voor onszelf willen houden ;-). Sharing is caring, dus ik ga je uitgebreid vertellen hoe het was! Een weekend weg in België!

Eerste weekend weg met het gezin van vier!

Vorig jaar is eind september onze Sadé geboren en we waren eigenlijk nog helemaal niet als gezin eruit geweest. Laatst gingen we voor het eerst een paar dagen met zijn vieren op pad! En we gingen over de grens! We waren een weekend te gast op een prachtig plekje, ongeveer 15 minuten over de Belgische grens, maar echt ‘buitenland’. Heerlijke kronkel weggetjes, een glooiend landschap, kleine kneuterige dorpjes en straatnamen die beginnen met ‘Rue’. Daarvan word ik dus intens gelukkig en dat voelt dan echt als vakantie! Sadé had nog nooit zolang gereden en is eigenlijk niet zo’n fan van autorijden, maar mevrouw de voorzitter heeft zich voorbeeldig gedragen!

weekend weg in belgië

De Molen van Medael

Ons geheime plekje was zo heerlijk dat ik hem eigenlijk geheim wil houden… Vooruit, ik ga het met jullie delen! Nét over de Belgische grens ligt een prachtig landgoed: De Molen van Medael! We kwam vrij laat aan, een uur of 17:00. Je snapt het wel, lang rijden, veel ijsjes, plassen, even iets uit de achterbak pakken en dat soort ongein. De tijd maakte gelukkig helemaal niets uit, want we werden hartelijk ontvangen door super lieve mensen! Ik had van tevoren even gebeld en het babybedje en de kinderstoel stonden al klaar en ons ‘Melkhuisje nummer 1’, was klaar voor onze komst! We keken onze ogen uit op dit prachtige verblijf…

Het geheim van België

Het begint met de prachtige oprijlaan, die uitkijkt op de volledig gerestaureerde watermolenhoeve. Er zijn verschillende accomodaties, voor verschillende groepssamenstellingen. Als gezin, maar ook met de hele familie van bijvoorbeeld 30 personen kun je hier terecht in één accommodatie. Het is volledig opgeknapt en ziet er super sfeervol uit! Otis zag het te gekke grote houten speeltoestel en die was direct lekker aan het spelen. Ons huisje lag langs een kabbelend stukje van de rivier de Gulp en het verblijf lag tegen de bosrand aan. Ideaal als je gek bent op de natuur en graag wandelt of fietst. Ook op de locatie zijn er veel mogelijkheden om te sporten. Dit kun je doen op bijvoorbeeld de tennisbaan, het volleybalveld, de jeu de boule baan, het voetbalveld, het boogschietterrein en er is zelfs een survival parcours! Tijd om ons plekje te bekijken en dit was van alle gemakken voorzien! Super schoon, een keuken compleet met apparatuur en een frisse en moderne inrichting. Boven waren maar liefst drie slaapkamers (waarvan één met aangrenzende douche) én een losse badkamer.

weekend weg in belgië

Vaals

Otis vermaakte zich prima bij het speeltoestel, de diverse schommelsen de speelweide. Toch wilde we graag even op verkenning, dus stapte we weer in de auto en we kwamen terecht in Vaals. Bekend om het drielandenpunt, waar Nederland, België en Duitsland samen komen. Dit lag dus maar 15 minuten van ons verblijf af en hier hebben we even lekker op een terras wat gegeten en een groot ijsje genomen als toetje. Tijd om weer terug te rijden naar ons huisje, de kinderen op bed te leggen en een plan te maken voor de volgende dag…

Labyrint drielandenpunt

Otis is dus gek op doolhoven, dus een logische activiteit was om de volgende dag het labyrint in te gaan bij het drielandenpunt. Waar we dachten dat we hier zo weer uit waren, waren we aardig lang aan het banjeren! Ik denk dat we wel twee uur dool het doolhof ‘gedoold’ hebben en Otis kon er geen genoeg van krijgen. Ieder pad probeerden we uit en er waren op verschillende plekken waterstralen te ontwijken. Op de bruggetjes even de route uitdokteren? Think again. Ontzettend leuk en toen we de uitgang gevonden hadden, was het tijd voor een drankje op het terras. Otis vloog direct weer de speeltuin daar in en kwam na 5 minuten vragen of we nog een keer het doolhof ingingen….

labyrint drielandenpunt vaals

Chillen maar…

Na nog wat door de omgeving toeren en een patatje onderweg (denk je een Belgisch patatje te scoren, sta je opeens in Duitsland, dat werk), gingen we aan het eind van de middag nog lekker even bij het huisje relaxen. De kindjes spelen op het grote kleed in de schaduw in onze achtertuin langs de Gulp, Otis later in de speeltuin en wij een drankje op het terras en in het gras. Ik had al een leuke activiteit gespot voor de volgende dag!

Blote voeten pad in Brunssum

Zondag, dus de laatste dag alweer van ons weekend. Toch lijkt en voelt het altijd alsof je veel langer weg bent, omdat je allemaal nieuwe impulsen krijgt, in een nieuwe omgeving zit en allemaal leuke dingen doet! Ik had iets in het activiteitenboek gespot wat perfect bij ons past. Op de terugweg konden we rijden via Brunssum. Hier zit het grootste blote voetenpark van de Benelux! Geen idee wat dat inhoud? Nou, iets met blote voeten dus! Je legt een parcours af via allerlei paden in het park, waarbij je met je blote voeten over verschillende ondergronden heen loopt. Niet alleen houtsnippers, grind en klei, maar er zijn ook parcours over het water, waar je overheen kunt klimmen, een moeras om door te waden (yep, daar sta je opeens met je dochter op je arm), een spreukenpad, een hindernispad, levenspaden, teveel om op te noemen, met als klap op de vuurpijl, het modderpad. FAN-TAS-TISCH, echt een aanrader voor gezinnen die eens wat anders willen doen of die gek zijn op de natuur. We hebben ons hier uren vermaakt en daarna kwam de rit naar huis.

blote voeten pad brunssum

Een weekend weg in België

De Molen van Medael vonden wij echt een aanrader!

  • Niet te ver rijden (vanaf de randstad nog geen drie uur)
  • Prachtige locatie, volledig gerestaureerd
  • Verschillende mogelijkheden qua accomodaties voor kleine en grote groepen
  • Modern en frisse inrichting
  • Midden in de natuur
  • Echt vakantie gevoel door de prachtige omgeving
  • Lieve mensen die er alles aan doen om het je naar de zin te maken
  • Veel leuke activiteiten in de buurt

Stedentrips, spoorzoeken in de natuur, kleine markten in leuke dorpjes, avontuurlijke fietstochten, activiteiten voor kinderen, alles is er binnen handbereik. Een heerlijke start en uitvalsbasis om een top vakantie te beleven!

Wil je meer weten over de locatie of prijzen en beschikbaarheid? Check dan de links eens. Wij zouden er graag nog eens terugkomen, want wij waren eigenlijk nog lang niet klaar! Nog veel te genieten, te zien en te doen, dus wie weet komen wij er snel nog eens terug! Als je meer wilt weten over onze ervaringen, mag je mij altijd een berichtje sturen.

Meer tips voor erop uit? Check dan de blog!

weekend weg in belgië