fbpx
Menu
Mama zijn / Scheiden

Droomhuwelijk of flitshuwelijk? Mijn verhaal…

Veel kleine meisjes willen later graag een droomhuwelijk en hebben hier al op jonge leeftijd een beeld bij. In veel gevallen is dit een grote, roze slagroomsoes jurk met veel kant en glitters, mooie hakjes en natuurlijk een droomprins die nooit scheetjes laat. Wat wil je nog meer? 😉

Ouder en wijzer

Inmiddels ben ik al wat jaren ouder, liggen mijn eisen een stuk hoger én heb ik zelf een huwelijk achter de rug! De meesten van jullie weten dit misschien niet, omdat ik het hier niet vaak over heb. Mijn huwelijk was echter niets vergeleken bij dat sprookjesbeeld van dat kleine meisje…

droomhuwelijk

Flitshuwelijk

Trouwen doe je als je dit samen besluit, als je gevraagd wordt door de liefde van je leven, soms omdat je samen een huis en kind deelt, maar soms ook omdat je zwanger bent. Dit laatste klinkt natuurlijk als een middeleeuwse reden, maar in de tijd dat ik zwanger was van Otis, inmiddels zes jaar geleden, woonde ik in Dubai. Een Arabisch land, waar je niet ongehuwd een kind mag krijgen, omdat dit wettelijk verboden is. Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, kwam daar dus een druk op te liggen om zo snel mogelijk een huwelijk te regelen in Nederland.

Romantiek?

Er was niets romantisch aan, want ‘het moest’ gewoon als we daar wilde blijven wonen. Het ging meer om documenten van Nederland naar Dubai en weer terug en stempels halen bij ambassades, dan om de jurk, taart of de locatie. Vijf weken later was alles geregeld en stonden we in een lelijke kamer in het gemeentehuis. Ik in een wit uitverkoop jurkje, wat ik de dag ervoor op de kop had getikt. Hij in casual nette kleding, wat hij daarna ook nog voor werk aankon. Mijn huwelijk had geen aanzoek, geen ring, geen feest, geen voorpret eigenlijk. Dat was echter niet de reden dat het zo snel weer over was, maar dat is weer een heel ander verhaal.

droomhuwelijk

Droomhuwelijk

Een huwelijk kun je natuurlijk helemaal afstemmen op wat jullie belangrijk vinden en graag zouden willen. Een ring, aanzoek en groot feest zijn helemaal geen must natuurlijk, want het gaat tenslotte om de liefde! Altijd heb ik gezegd dat ik maar één keer in mijn leven zou trouwen. Dat heb ik tot nu toe gedaan, maar…. met het huwelijk wat ik achter de rug heb, sluit ik niet uit dat ik daar ooit nog een uitzondering voor maak.

Dromen mag altijd

Zou het nu voorkomen dat ik ooit nog eens zal gaan trouwen, dan weet ik dat het deze keer totaal anders zal gaan. Dan is het geen ‘moetje’, maar een weloverwogen beslissing. We zouden het precies doen zoals wij dat willen en wat bij ons past. Het is natuurlijk vreselijk, maar dan weet ik ook al waar ik ga kijken voor een prachtige ‘boho’ jurk. Yes, dat kleine meisje zit nog ergens verstopt, ik volg een bepaald Instagram account al jaren kwijlend… Hoe de dag eruit zou gaan zien (if ever) weet ik niet, maar wel dat het echt eigen zal zijn. Compleet met de mensen van wie wij houden,  in de natuur, laagdrempelig en niet te vergeten: met mijn droomman ;-).

Ben je toe aan wat trouw inspiratie? Kijk dan eens op de site van Honeymoonshop.nl. Naast de verschillende stijlen trouwjurken, trouwpakken en trouwaccessoires (ook lingerie), staan er ook leuke blog artikelen op. Zo kom je in een mum van tijd compleet in de juiste sfeer!

droomhuwelijk

Ben jij getrouwd, compleet met een droomhuwelijk, of had je eerder een flitshuwelijk zoals ondergetekende?

Meer persoonlijke verhalen, vind je op de blog!