fbpx
Menu
Kind zijn / Puzzels

Nostalgische houten eerste woordjes puzzel!

Hoe spannend was dat en wat was je trots! Het moment dat je je eerste woordjes leerde schrijven op school! Met deze nostalgische houten eerste woordjes puzzel oefen je thuis nog even door!

Eerste woordjes leren in de eerste klas

Ik weet het nog als de dag van gister. Grappig eigenlijk, want het is toch echt al 30 (say what!?) jaar geleden… We hadden een klein klasje van maar zes kindjes en Juf Margreet was mijn lievelingsjuf. Ze had korte rode haren en was super creatief. We leerden één voor één onze eerste woordjes en die hingen bovenaan het schoolbord op een rij. Ik kan ze nog steeds uit mijn hoofd op de juiste volgorde opdreunen. Aap, Noot, Vis, Vuur, Mus, Pim en ga zo maar door.

Generatie op generatie

Volgens mij hebben mijn ouders ook op deze manier les gekregen in woordjes met het welbekende ‘letterplankje’ idee, dus kun je nagaan hoelang er al op deze manier wordt lesgegeven! Mijn Otis gaat begin volgend jaar naar school, dus ik ben benieuwd met welke eerste woordjes hij als eerste thuis komt als het zo ver is. Voor wie weet of ze het nu nog steeds op deze manier doen, let me know! Ik ben erg nieuwsgierig!

Houten eerste woordjes puzzel

Online kwam ik een toffe houten puzzel tegen, waarmee je deze eerste woordjes die ze leren schrijven op school ook thuis kunt oefenen! Op de puzzel staan de woorden en met de houten puzzelstukken kun je de afbeelding bij het woord zoeken. Super leuk én educatief! Een puzzel met van die noppen is natuurlijk normaal voor de wat jongere kinderen, maar als je ze eerst een woordje laat oplezen, dan kan het volgens mij nog prima!

Deze houten eerste woordjes puzzel met nostalgische touch (voor mij in ieder geval), kun je online bestellen bij de Nederlandse webshop Eerlijk Speelgoed voor €9,99.

Hebben jullie nog leuke tips om te oefenen met de eerste woordjes die ze leren op school?