fbpx
Menu
Geboortekaartjes / Thuis zijn

Unieke geboortekaartjes met hout en vilt

Als je zwanger bent, dan komt er een moment dat je het geboortekaartje moet gaan uitzoeken. Waar begin je? Er zijn zoveel leuke websites met nog veel meer leuke kaartjes! Ik zag vorige week een kaartje staan die te gek is als je houdt van unieke geboortekaartjes van hout of vilt.

Wow-effect!

Soms kom je zo’n kaartje tegen wat erg bijzonder is. Zo eentje waarbij je denkt: Wow, wat origineel en uniek! Dat was vorige week zo tijdens een kraamvisite en het bleek het geboortekaartje van het kindje van mijn oude buurjongen te zijn. Ja, je woont in een dorp, dus dan gaat dat zo.

Geboortekaartjes met hout en vilt

Nu zijn de meeste geboortekaartjes natuurlijk van karton, dus als je voor een ander materiaal kiest, dan ben je al gauw origineel. Maar als er dan ook iets bijzonders mee gebeurt, dan wordt het uniek! Zo kwam ik vorige week het kaartje tegen van het roze olifantje in de standaard. Plat is het kaartje een houten plankje, met twee puzzelstukjes erin. Het diertje en de standaard kun je zo in elkaar schuiven en het plankje dient als plateau waarin het kaartje staat. Helemaal te gek! In het dier staat de naam gegraveerd en op de houten standaard staan prachtig de geboortedatum en gegevens.

Andere soorten geboortekaartjes met hout en vilt

Uiteraard heb ik de website genoteerd en daar kwam ik nog veel meer originele ideeën tegen! Wat dacht je van een houten standaard met de naam van je kindje, een mini puzzel met de letters van de babynaam of een klembord met origami figuur? Mooie inspiratie en deze kaartjes zijn echt een verrassing voor de ontvanger. Naast het feit dat de kleine geboren is uiteraard. 😉

Verschillende mogelijkheden

Er zijn veel mogelijkheden om deze kaartjes, die al uniek zijn, nóg unieker te maken. Je kunt namelijk zelf een lettertype kiezen en er zijn ook veel kleuren verf en vilt beschikbaar. Zo ben je origineel, uniek en verras je iedereen met jullie bijzondere geboortekaartje! Mijn favorieten laat ik je hier zien.

Wil je meer weten? Check dan de website van Brievenbusdroom. Toepasselijke naam, vind je niet?