fbpx
Menu
Fietsen - Auto's - Hobbelen / Kind zijn

Houten hobbelpaardjes in een fris jasje

Hoe leuk zijn ze? Die ouderwetse houten hobbelpaardjes! Annemarie en deze hobbelpaardjes go way back en vanuit een gekke hobby, ontstond een eigen bedrijf…

Het begin

Daar stond hij dan, een beetje gehavend en alleen aan de kant van de weg, klaar om opgehaald te worden door de vuilniswagen. Annemarie zag de potentie in dit prachtige oude houten hobbelpaardje en besloot hem te redden. Hij kwam mee naar huis en ze ging aan de slag met schuurpapier en verf. Toen ze klaar met hem was leek het wel een nieuw en fris paardje!

Verschillende vrienden die daar over de vloer kwamen vonden hem ook te gek en wilde hem graag van haar kopen. Na lang twijfelen besloot ze haar vrienden er blij mee te maken, maar ze nam niet zomaar afscheid. Ze ging op zoek naar nieuwe vintage hobbelpaardjes om op te knappen en voor ze het wist kon je je kont niet meer keren in huis en werd de vraag naar de beestjes steeds groter. Hier had ze wat in handen, waar ze wat mee moest doen.

vintage hobbelpaardjes petit puk

Webshop

Er kwam een webshop, Petit Puk, om de houten hobbelpaardjes in aan te bieden en dit combineerde Annemarie met mooie handgemaakte kleding van unieke merken, leuke kinderkamer accessoires en stoere schoentjes. Zo werd een oud afgedankt paardje opeens de inspiratie en eyecatcher in een originele webshop in kidslifestyle. Mooi hoe het leven soms kan lopen…

Houten hobbelpaardjes

Op een bepaald moment was het niet meer bij te benen om mooie oude hobbelpaardjes op te sporen en zelf op te knappen. Helemaal niet als je ook nog een man en drie prachtige kindjes rond hebt lopen. Inmiddels is er een mooie oplossing gevonden en worden de houten paardjes met de hand gemaakt bij een sociaal werkbedrijf, naar ontwerp van Annemarie. Ze kunnen worden gespoten in twee prachtige zachte kleuren, die in ieder interieur passen: zacht groen, poeder roze of je kunt natuurlijk ook kiezen voor naturel berkenhout. De paardjes komen ook over de grens, want inmiddels zijn ze in (web) winkels verkrijgbaar van Scandinavië tot aan Japan!

146452-17a0b83ee2fa4f45a9c6cd9844948d6d

Customize 

Je kunt je paardje ook echt persoonlijk ‘aankleden’ door er een schapenvachtje bij te bestellen! Deze zijn verkrijgbaar in het wit en bruin en zijn natuurlijk ook leuk voor op een stoeltje of bankje.

Ook is het mogelijk om de naam van het kindje plus geboortedatum op het hobbelpaardje te zetten, in de vorm van een mooi plakkaatje. Deze kun je voor €15,00 extra bestellen met of zonder hartjes en je kunt kiezen uit lichtroze, koper of lichtblauw. Super mooi natuurlijk om een persoonlijke tint te geven aan je kraam- of december kado!

Verkrijgbaar

De paradepaardjes zijn geschikt vanaf 9 maanden tot ongeveer 3 jaar oud en kunnen natuurlijk generatie op generatie doorgegeven worden. Het hobbelen werkt stimulerend voor de motoriek en het evenwicht, dus nuttig zijn ze ook nog! Het houten hobbelpaard in het naturel kost €109,00 en met een zacht kleurtje €139,00. Beide zijn verkrijgbaar in de Petit Puk webshop. Zijn het geen cuties?

Pppsssttt… Er is ook een limited edition aan in het charcoal grey met een vleugje koper! Ik kan niet wachten om deze beauty te zien!

hobbelpaardje petit puk