fbpx
Menu
Educatief / Kind zijn / Spellen

Nostalgisch baby- en peuterspeelgoed wat de motoriek stimuleert!

Op het moment dat ik dit product voorbij zag komen was er gelijk dat moment van herkenning. Daar heb ik vroeger ook mee gespeeld! Nostalgisch baby- en peuterspeelgoed blijft leuk!

Nostalgie!

Kennen jullie deze nog? Het stevige en doorzichtige bord, waarachter je gekleurde platen kunt klikken. Vervolgens kun je de afbeelding namaken, door met grote gekleurde knoppen de juiste kleur in het juiste gat te prikken. Als je de kleuren van de afbeelding volgt, dan krijg je een eigen ‘kunstwerk’!

Motoriek stimuleren

Voor de kleine baby- en peuterhandjes is het al goed om deze knoppen op te pakken en op de juiste manier vast te houden, zodat ze deze in de gaatjes kunnen prikken. Een perfecte manier om de spieren in die kleine handjes te trainen! Vervolgens is het prikken als je klein bent ook een behoorlijk precies werkje, dus er komt wat concentratie bij kijken! Goed voor de hand-oog coördinatie!

Kleuren leren

Door de juiste kleur knop in het juiste gaatje te prikken volgen ze de onderliggende afbeelding. Zo leren ze dus ook kleuren herkennen en bij elkaar zoeken. In de peuter leeftijd kunnen jullie ook samen de kleuren benoemen. Leerzaam en leuk tegelijk!

Nostalgisch baby- en peuterspeelgoed

Quercetti heeft deze leuke speelborden gemaakt in twee leeftijden. Van één tot vier jaar oud zijn de knoppen in drie verschillende vormen en kleuren (blauw, geel en rood) en de variant van twee tot vijf jaar oud is wat uitgebreider. Hier zijn er zes verschillende kleuren knoppen en de afbeeldingen wat gedetailleerder. Er zitten verschillende kaarten bij die je in het bordje kunt klikken. Leuk en leerzaam speelgoed, waar de kleintjes even zoet mee bezig zijn denk ik zo!

Quercetti Fanta Color baby (1-4 jaar oud) en Quercetti Pixel Junior (2 tot 5 jaar oud) zijn verkrijgbaar bij de Nederlandse webshop PSikhouvanjou en heb je voor €16,95. Een leuk verjaardagskado wat de kleintjes stimuleert in de ontwikkeling!