fbpx
Menu
Boeken / Kind zijn / Kraamkado / Kraamkado / Thuis zijn

De 5 leukste babyboeken voor het eerste jaar

Ik moet wat bekennen… Ik ben een DRAMA met fotoboeken maken. Otis is bijna vijf jaar en heeft nog steeds geen babyboek. Dat staat dus op mijn to do lijstje om in mijn verlof te doen (en ja, ik moet nog beginnen). Met Sadé krijg ik een tweede kans, dus ik ging op zoek naar leuke babyboeken voor het eerste jaar!

Fotoboeken bijhouden

Mijn Otis wordt half februari VIJF jaar  en ik heb nog steeds geen babyboek gemaakt. Ook geen peuterboek overigens. Alle foto’s staan op harde schijven, op de computer en op mijn telefoon. Ik heb in die drie jaar één boek gemaakt. Een heel boek over zijn eerste verjaardag, compleet met alle kaartjes die hij gekregen heeft, alle foto’s en zelfs de kado’s en wat hij van wie gekregen heeft. Als ik iets doe, dan doe ik het ook uitgebreid, dat dan weer wel ;-). Ik heb nog een paar weken verlof en in die tijd moet het gebeuren. Ik ben voorzichtig gestart met het selecteren van favorieten in de duizenden foto’s op mijn iPhone… HOERA!

De leukste babyboeken voor het eerste jaar

De babyboeken voor het eerste jaar die ik voor deze top 5 heb uitgekozen zijn net even anders. Ze hebben een strak design of zijn iets speelser dan wat je normaal tegenkomt. Ik vond deze in ieder geval erg mooi! Voor Sadé ligt er een (nog leeg) boek klaar! Het is misschien een beetje achter de feiten aanlopen, maar ik zal er ook nog één gaan aanschaffen voor mijn bijna-puber… Ze horen natuurlijk allebei een babyboek te hebben later!

 1. Milestones babyboek

  5 leukste babyboeken voor het eerste jaar

  Dit boek is super leuk, speels en heeft vrolijke kleuren. Precies zoals je van Milestone gewend bent. Schattige afbeeldingen én leuke extra’s, zoals een brief aan de ongeboren baby, een stamboom en de favorieten. Denk hierbij aan het favoriete grapje, favoriete bijnaam of favoriete oppas. Ook bij alle eerste feestdagen kun je een bijpassende foto plakken, waardoor je aan het einde van het eerste jaar een mooi overzicht hebt. Té léuk en deze gaat op de lijst met kado inspiratie (of baby nummer 3 haha).

  Milestone babyboek eerste jaar – €34,95

  5 leukste babyboeken voor het eerste jaar

 2. House of Products babyboek

  5 leukste babyboeken voor het eerste jaar

  Dit babyboek voor het eerste jaar is mooi strak en toch speels. De kaft is van mooi linnen met goud bedrukt ‘babyboek’ en een hart. Tijdens de zwangerschap kun je per trimester foto’s toevoegen en een stukje schrijven. Leuk om ook dit deel erbij te pakken! Ook is er plek voor de eerste echo én kun je bepaald bezoek een stuk laten invullen in het gastenboek. Iedere maand komt natuurlijk terug, maar ook hoe de wereld eruit zag op de dag dat je kleine geboren is. Deze ligt hier klaar voor Sadé. Ik heb al een paar foto’s besteld die in het boek kunnen, dus ik heb goede hoop. Nu dus goed bijhouden!

  House of Products babyboek – €19,95

  5 leukste babyboeken voor het eerste jaar

 3. Uitgeverij Snor babyboek
  Uitgeverij Snor kan bij mij niet zoveel fout doen. Ze hebben zoveel leuke en originele uitgaves, dat je eigenlijk alles wel wilt hebben. Lekker dan! Dit babyplakboek is zeker niet standaard en heeft per week twee bladzijden. Nee, je hoeft er niet minder voor te gaan werken. Er is gewoon ruimte voor een foto, wat weetjes en een stukje tekst. Het zou Snor niet zijn als ze niet met leuke en originele vragen kwamen, om het boek wat extra sjeu te geven. Een vreemde uitspraak van het kraambezoek bijvoorbeeld of het gekste waar je aan dacht deze week. Onder het mom van ‘Je gaat deze periode echt vergeten, dus houdt het in hemelsnaam bij, leuk voor later!’. Deze vind ik dus super leuk, alleen weet ik dat voor Otis van bijna 5 jaar geleden echt niet meer. Handig dus om dit tijdens de zwangerschap al in huis te hebben en door te kijken, zodat je zoveel mogelijk kunt invullen. Na de bevalling kun je helaas niet meer zoveel onthouden…Snor – Babyplakboek – €17,99

 4. Kiddooz babyboek

  Dit boek is uitgevoerd in het zwart wit en heeft een strakke vormgeving, speciaal voor de monochrome liefhebbers! Wat ik hieraan zo leuk vind, is dat het is opgeleukt met lieve gedichtjes en per maand kun je ook de milestones invullen. Ook staan er ‘opdrachten’ in, zoals bijvoorbeeld een foto van je kleintje met het favoriete knuffeltje!Kiddooz – Mijn eerste jaar boek – €29,95
 5. Design Letters babyboek


  De duurste en meeste ‘design’ van de drie. Strak vormgegeven, maar toch met kleur, doordat je kunt kiezen uit een roze of blauwe variant. Wat bijzonder is aan dit boek, is dat er enveloppen in het boek geplakt zitten om speciale herinneringen in te stoppen. Gekregen kaarten of bijvoorbeeld een plukje haar. Ook zitten er milestone kaarten bij voor iedere maand, zodat je de groei van je baby perfect kunt vastleggen. Hip design voor een hippe baby!

  Design Letters – Baby’s First Book – €59,95

Ken jij nog andere bijzondere babyboeken voor het eerste jaar? Of heb je een ander leuk boek die in het rijtje thuis hoort? Laat het mij dan weten!

Meer kraamkado inspiratie? Je vindt het op de blog!