fbpx
Menu
Babykamer - Kinderkamer / Thuis zijn

10 x de leukste hoekjes met boekjes voor kids

Iedereen met kinderen weet dat een opgeruimd huis grotendeels een illusie is. Dat geeft ook niks, want blije kinderen zijn heel wat waard. Een eigen plekje in huis met spulletjes is al een handige zet en vandaag geef ik jullie inspiratie voor de leukste hoekjes met boekjes!

Druk spelen en rustig lezen

Kinderen zijn regelmatig door het dolle heen. De mijne wel in ieder geval ;-). Daarom probeer ik hem af en toe met wat boekjes weer rustig te krijgen en dat lukt mij aardig. Soms zit meneer zowaar even te chillen en in één van de vele boekjes uit zijn collectie te bladeren. Soms wordt ik zelfs voorgelezen: super leuk! Ik vind het erg belangrijk om lezen en boekjes te stimuleren, want daar steekt hij tegelijkertijd enorm veel van op! Oké, mama heeft ook een kinderboeken tik, maar daar gaat het nu niet om…

Hoekjes met boekjes

De meeste kinderen hebben in huis een plekje met hun eigen spulletjes, waar ze lekker kunnen spelen, wat knutselen of een boekje kunnen lezen. Zo is dat hier uiteraard ook het geval en in mama’s boekenkast (waar overigens alles op kleur gesorteerd staat, lichtelijk autistisch I know) heeft de kleine directeur twee eigen planken tot zijn beschikking. Even voor de duidelijkheid: met boekjes in compleet willekeurige volgorde. Niet van groot naar klein en niet op kleur. Ik ga mijn eigenaardigheden niet op hem overbrengen uiteraard ;-).

Interieur inspiratie!

Online is er zoveel moois te vinden, dat ik voor jullie de leukste hoekjes met boekjes op een rij heb gezet! Plekjes waar de kinderen zich even lekker terug kunnen trekken, tot rust kunnen komen (!) en stiekem nog wat opsteken ook. Zit er iets leuks tussen voor bij jou thuis?

Mommo design

Heerlijk boekjes lezen in de knusse hoek! Laat je het gordijn open of gooi je alles dicht?

Naast een goede plek om lekker te krijten en aan het tafeltje wat te rommelen, kun je hier ook lekker gaan lezen nadat je een boekje uit de kist hebt gekozen.

pra se inspirar

Een zacht imitatie dierenvelletje is natuurlijk al super comfy! Zie je je kleine al zitten, lekker in de kussens genesteld met zijn of haar lievelingsboekje?

Petit and Small

Heb je een hoek over, waarvan je niet weet wat je ermee moet? Hoe leuk is het dan om in die hoek de vorm van een huisje te schilderen?! Gooi er wat matras kussens voor met kussens in de rug en wat knuffels en je hebt in een handomdraai een lievelingsplekje gecreëerd!

Stijlbloem

Een stoere tipi tent is natuurlijk heerlijk knus en een ideale plek om je even terug te trekken. In zo’n stijlvolle setting wil ik ook wel een boek erbij pakken!

Soumae

Creatief en stimulerend is deze mooie plek! Ontzettend leuk en slim om in een kast een grote cirkel te verwerken, op te vullen met een kussen en een cosy hide-away te maken.

Decoracaoaoao e Invencao

Aan de voet van deze boom starten de mooiste verhalen! Heb je een creatieve en handige Harry in de familie? Dan is deze kast-boom een te gek project! Uiteraard kun je er ook zat boeken in kwijt en kan je kindje zich uren aan de voet van de boom vermaken.

El clip infinito

Een eigen huisje is natuurlijk heerlijk luxe! Misschien krijg je daar ook wel je eigen post of wordt er wat drinken met een koekje gebracht terwijl er in boeken gebladerd wordt.

Cool home decoration ideas

Hier is er gewoon een hele wand vrijgemaakt voor de boekjes. Prachtig vind je niet? Ze staan ook nog gesorteerd op kleur. Laat ik nu iemand kennen die daar erg blij van wordt…. 😉