fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Geluksmomenten met je kind

Je hebt allemaal wel die kleine en mooie geluksmomenten met je kind. Dan heb ik het juist niet over groots uitpakken, zoals een dag pretpark of een verjaardag. Gewoon even lekker samen een spelletje doen, een knuffelsessie, samen torens bouwen in de zandbak of tot rust komen met het voorlezen van een verhaaltje.

Voorlezen

Dat voorlezen is echt een big deal hier in huis. De kleine directeur weet namelijk precies wat hij wil en kiest zelf zijn verhaaltjes uit, ongeacht of hij deze al 586 keer gehoord heeft in de afgelopen week. Als een echte moederkoek vertel ik dan braaf voor de zoveelste keer die week het verhaal van Dikke Dik die niet kan slapen, en daar heb ik eerlijk gezegd het boek niet eens meer voor nodig. Alles voor je kind, toch? 😉

Nostalgie

Met onze voorlees rituelen maken wij herinneringen, waar Otis hopelijk later met warme gevoelens aan terug denkt. Ook ik heb mooie herinneringen aan mijn jeugd. Vroeg in de ochtend op vakantie uit het raam van de caravan klimmen, om al met vriendinnetjes te gaan spelen, hutten bouwen in de tuin en met skelters zo hard als je kon van heuvels af crossen. Wat mij ook doet denken aan mijn jeugd is het blauwe blik NIVEA, die mijn vader altijd gebruikte. Hier heb ik uiteraard regelmatig aan gesnuffeld en mijn vinger in gestoken. Die bekende geur herken ik nog steeds uit duizenden en haalt mooie herinneringen naar boven. Nu zijn we een generatie verder en kent ook mijn Otis het bekende blauwe blik.

Nivea tales geluksmomenten kindNIVEA Tales

Ze hebben nu een mooi concept uitgebracht: NIVEA Tales, waarin de bekende blauwe blikken crème samen komen met interactieve verhalen en karakters, om die fijne voorlees-momenten met je kind extra speciaal te maken. Alles draait om de avonturier en grote broer Leo, zijn creatieve zusje Mia, hun zorgzame knuffel konijn en het dromerige elfje met haar toverstok. Ze beleven mooie avonturen, die je kunt voorlezen vanaf de IPad. Dit is echt super mooi gedaan, want de avonturen zijn echte bewegende animaties, waarbij je tegelijkertijd het verhaal kunt voorlezen. Otis vond dit fantastisch natuurlijk! Als je geen fan bent van elektronica, dan kun je de verhalen downloaden en printen, net wat je prettig vind. Ook zijn er allerlei spelletjes te doen voor de allerkleinsten. Een kleurplaat online op een simpele manier inkleuren, een puzzel maken en het konijn zoeken door de hele berg met kussens weg te swipen. Je kunt kleurplaten downloaden en printen, waardoor de vier vrienden steeds meer gaan leven voor je kleine. Onwijs leuk gedaan!

Er zijn vier limited edition NIVEA creme blikken uitgebracht, waarop er vier van de verhalen uitgebeeld worden. Zo wordt die lik crème op hun toet nóg een stukje leuker. Vanaf 6 juni zijn deze speciale uitgave NIVEA potten verkrijgbaar bij supermarkten en drogisterijen.

IMG_7336

Een mooi concept met verhalen die tot leven komen. Echt even een geluksmomentje met je kleine, waar je met warme gevoelens aan terug kunt denken. Die kleine geluksmomenten met je kind zijn natuurlijk onbetaalbaar. Aan ons de taak om daar iedere dag optimaal van te genieten. Alle clichés zijn waar, ze worden namelijk veel te snel groot!

IMG_7310

NIVEA tales