fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Leven met een peuter is als Russisch roulette

Ook al ben je nog nooit in Rusland geweest, je hebt het vast wel eens op tv gezien. Een pistool met losse flodders en één kogel: tricky business dus! Één verkeerde beweging en de poppen zijn aan het dansen! Volgens mij heeft het verder niets met Rusland te maken, maar dat terzijde. In ieder geval behoorlijk vergelijkbaar met mijn leven met een peuter…

 1. Je door het huis voortbewegen, terwijl je weet dat je zomaar ineens op een puzzelstuk met zo’n bolletje erop kan stappen… of een olifant of leeuw. Auch!
 2. Je verlaat op hoop van zegen het huis, maar het zou zomaar kunnen dat je halverwege de dag een tandpasta of andere ondefinieerbare vlek tegenkomt. Fingers crossed…
 3. Je kind een broodje geven en hopen dat je het goed hebt gedaan. Oftewel, wil hij het vandaag in 1 stuk, 4, 6 of 8 stukken…. You never know!
 4. Hetzelfde geldt voor een banaan, afhappen, in plakjes snijden of hompen afbreken??
 5. Überhaupt eten eigenlijk, gaat het zijn mond in of tegen de muur?
 6. Laat hem vandaag please zijn linkervoet in zijn linkerschoen willen doen en niet een verkeerde voet in een verkeerde schoen willen proppen.
 7. ‘MIJN!!’ Mag mama alsjeblieft de stofzuigerstang van je lenen? Alleen even gebruiken, dan mag jij daarna weer? ‘NEE, MIJN!’. Tja…
 8. Überhaupt iets nieuws. Toen ik afgelopen winter wantjes door de mouwen van mijn peuters jas deed en hij die dingen aan een draadje zag bungelen vlakbij zijn handjes heeft hij 5 minuten ‘Auw, auw!’ geroepen, totdat ik ze weer verwijderd had.
 9. Boodschappen doen. Of het wordt een feest met een blij kind die je helpt met spullen in het karretje doen, op de band zetten en naar iedereen heel blij ‘Hajoo!’ roept in de winkel, of het wordt een hangen en jammeren van jewelste, waar zelfs de sterkste omkoop-technieken niet tegenop kunnen.
 10. Als je het kind dan hebt omgekocht met een koekje, dan hoop je dat het koekje niet breekt… Yep, ze kunnen het dan op een brullen zetten!
 11. Als het kind een driftbui heeft gehad en het zit weer redelijk rustig bij je, zeg vooral niets en beweeg ook liever niet. Er bestaat een kans dat het mis is en het feest weer van voren af aan gaat beginnen!

Ik zag laatst een shirt voorbij komen, wat echt zooooo op mij en het bovenstaande van toepassing is:

surviving motherhood

Verder is mijn kind uiteraard de liefste ter wereld en zou ik hem nog niet voor al het Russische goud willen ruilen 🙂 .